Ειδήσεις

Οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ίντερνετ «δύο ταχυτήτων»

Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου στην Ευρώπη μπορεί να έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες «δύο ταχυτήτων» σύμφωνα με σχέδια που εξετάζουν οι Βρυξέλλες.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν προτείνει κανονισμούς που θα εγκαθιδρύουν επί της αρχής την «ουδετερότητα του διαδικτύου» αλλά θα επιτρέπουν στους ομίλους τηλεπικοινωνιών να διαχειρίζονται την ροή της διαδικτυακής κίνησης.

Επίσης, θα είναι σε θέση να κάνουν ξεχωριστές συμφωνίες με εταιρείες και πρόσωπα για την παροχή ταχύτερων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τους F.T., οι προτάσεις αναμένεται να ικανοποιήσουν τους παρόχους αλλά θα δεχτούν έντονη κριτική από τα πιο φιλελεύθερα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι προτάσεις, τις οποίες έχει καταθέσει η Λετονία, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση που έλαβαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να απαγορεύσουν στους παρόχους να χρεώνουν διαφορετικές τιμές ανάλογα με το περιεχόμενο που μεταδίδεται.

Την περασμένη εβδομάδα η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών αποφάσισε να μην επιτρέπεται σε εταιρείες όπως οι AT&T και Comcast να εμποδίζουν ή να επιβραδύνουν την διαδικτυακή κίνηση και να προσφέρουν ταχύτερες υπηρεσίες με αντάλλαγμα υψηλότερη αμοιβή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου