Τοπικές Ειδήσεις

Στην παράταξη Κολιάδη πιστεύουν ότι δεν θα ανατραπεί το αποτέλεσμα

Αυστηρά κατηγορηματικός σε ό,τι έχει να κάνει με την ένσταση που κατέθεσε η παράταξη του κ. Αντώνη Καμπουράκη (η εκδίκαση της οποίας αναβλήθηκε) αλλά και αποκαλυπτικός, για μια σειρά από ζητήματα της δημοτικής αρχής, με σημείο αιχμής τα οικονομικά, εμφανίσθηκε χτες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρόδου, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης. Μαζί του ήταν οι νομικοί κ.κ. Κώστας Χαλκιάς και Γιώργος Μαυρομμάτης.
Ο ίδιος, ανακοίνωσε ότι η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου 2023 στο Κλειστό Καλλιθέας, ενώ αποκάλυψε κάποια ονόματα που θα είναι στο διοικητικό σχήμα όπως του κ. Κώστα Χαλκιά και του κ. Μανώλη Σαββή καθώς και άλλων προσώπων που δεν έχουν εκλεγεί.
Αναλυτικότερα, ξεκινώντας ο κ. Κολιάδης στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε τα εξής: «Όπως ξέρετε, η εκδίκαση των ενστάσεων πήρε αναβολή, αλλά δεν ήταν στο χέρι μας. Αν με ρωτάτε προσωπικά, θα ήθελα πάρα πολύ να είχε εκδικαστεί και να ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν».
Μιλώντας ο κ. Κ. Χαλκιάς, τόνισε τα εξής: «Λόγω της πανελλήνιας αποχής των δικηγόρων, η υπόθεση δεν μπόρεσε να εκδικαστεί. Από την δική μας πλευρά, παραστάθηκα για να δηλώσω το εξ Αθηνών κώλυμα του συναδέλφου κ. Βασίλη Παπαδημητρίου ενώ από την πλευρά του κ. Αν. Καμπουράκη, παραστάθηκαν τρεις συνάδελφοι οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Λάμπρος Πάσχος και Δημήτρης Βερβέρης. Το δικαστήριο ανέβαλε υποχρεωτικά την εκδίκαση για τις 14 Δεκεμβρίου –ημερομηνία για την οποία, παρεκάλεσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, αν είναι δυνατόν να μεριμνήσουν οι δικηγόροι να λάβουν άδεια από τους συλλόγους τους, προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση. Δεν γνωρίζουμε αν θα συνεχιστεί η αποχή μέχρι τότε, οπότε ανάλογα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα».
Εξήγησε μάλιστα ότι αν εκδικαστεί κανονικά στις 14 Δεκεμβρίου, οι φάκελοι θα κλείσουν στις 20 Δεκεμβρίου και από εκεί κι έπειτα, αναμένεται η έκδοση απόφασης, ενώ κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει την ημερομηνία της τελεσίδικης απόφασης. «Θα πρέπει να παρέλθουν 5 ημέρες από τη δημοσίευσή της, συν 5 ημέρες για όποιον θέλει να ασκήσει ή όχι κάποιο ένδικο μέσο κατά» -ανέφερε. Είπε ακόμη ότι υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθηθούν κι άλλες διαδικασίες οπότε δεν θα τελεσιδικήσει σύντομα, ισχύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα του β’ γύρου των εκλογών.
Από την πλευρά του, τοποθετούμενος ο κ. Μαυρομμάτης, στηλίτευσε αφενός την στάση της παράταξης Καμπουράκη, αφετέρου τις δηλώσεις του συναδέλφου του κ. Λοβέρδου: «Σε ανάλογη θέση με την παράταξη του κ. Καμπουράκη, βρέθηκαν πάρα πολλές παρατάξεις, τόσο σε Δήμους όσο και σε Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα, όπου έγιναν σεβαστά και αναγνωρίστηκαν από τους ηττηθέντες –είτε ήταν πρώην δημοτικοί ή περιφερειακοί άρχοντες, είτε υποψήφιοι. Υπήρχαν και μεγαλύτερες διαφορές που ανετράπησαν. Η διαφορά δεν ήταν μόνο σε ψήφους αλλά και σε ποσοστά. Το να επιχειρούμε να αλλοιώσουμε το αποτέλεσμα με αυτή την ένσταση Καμπουράκη, προσβάλλει τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τις επιτροπές, τους εκλογικούς αντιπροσώπους συμπεριλαμβανομένων και των δικών τους. Σε όλα τα τμήματα υπήρχαν αντιπρόσωποι όλων των παρατάξεων που είχαν δικαίωμα ένστασης. Από τα πρακτικά, δεν είδα καμία ένσταση. Δεν μπορούν να ζητούν να αλλάξει η κρίση του ροδιακού λαού. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή».


Άσκησε πάντως δριμεία κριτική επί των δηλώσεων που έκανε την ημέρα της δίκης ο κ. Λοβέρδος, με σημείο αιχμής τους εκλογικούς σάκους που –όπως ανέφερε- κάποιοι πήραν στο σπίτι τους καθώς: «Αν ο κ. Λοβέρδος έχει καταγγελίες ότι κάποιοι πήραν τους εκλογικούς σάκους στα σπίτια τους, εδώ είναι τα δικαστήρια να ζητήσει να καταλογιστούν ευθύνες. Πριν πάρουν τους σάκους, ελέγχθηκαν τα αποτελέσματα από μια εφορευτική επιτροπή και από εκλογικούς αντιπροσώπους όλων των παρατάξεων και κυρίως της παράταξης Καμπουράκη».
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε να μεταφερθούν οι σάκοι προς φύλαξη στην Αστυνομία. «Αυτό, ουδέποτε έχει συμβεί. Ζητήθηκε αυτή τη φορά, αλλά δεν υλοποιήθηκε».
Ανέφερε ακόμη ότι «Κάποιο οικείο πρόσωπο του κ. Χαλκιά, του μετέφερε μια πληροφορία ότι ίσως γίνει μια προσπάθεια διάρρηξης του Πρωτοδικείου, με σκοπό να αφαιρεθούν ψηφοδέλτια (από σάκους ή όχι). Ήμασταν και οι δύο προβληματισμένοι. Μετά από δύο ώρες, το ίδιο πρόσωπο κάλεσε κι εμένα. Πήγαμε και οι δύο στην κα εισαγγελέα και το μεταφέραμε προφορικά. Η ίδια ζήτησε να δοθεί μια κατάθεση επί του συμβάντος, την οποία έκανα εγώ –λόγω του ό,τι ο κ. Χαλκιάς ήταν υποψήφιος» -λέγοντας πως δεν είχε κάποια άλλη εξέλιξη.
«Εμείς θέλαμε να μείνουν οι σάκοι στο δικαστικό μέγαρο. Όχι να μεταφερθούν στο αστυνομικό τμήμα. Δεν μπορεί να μας λένε μετά από δύο μήνες ότι βρέθηκαν σε σπίτια…» -ανέφερε ο κ. Κολιάδης, με παρέμβασή του.
«Έρχονται γιορτινές μέρες, πετάμε πυροτεχνήματα, σάκοι κυκλοφορούν με τον Αη Βασίλη κι ήρθε ο κ. Λοβέρδος την μέρα της γιορτής του, λες κι είμαστε ιθαγενείς ή σε ένα χωριό που δεν ξέρουμε τι μας γίνεται; Ήρθε εδώ την μέρα της γιορτής του, γνωρίζοντας πως θα πάρει αναβολή, για να κάνει μια πολιτική δήλωση; Προφανώς, τα ‘πυροτεχνήματα’ είχαν μείνει από τις 8 και 15 Οκτωβρίου, εκεί, στην αποθήκη της Άννης Μαρίας. Και μάλιστα ήταν πάρα πολλά, αλλά δεν κατάφεραν να δουν την… περιβόητη λάμψη, γιατί ήταν άλλοι νικητές. Και τώρα, αφού έμειναν, έπρεπε κάπου να τα πετάξουμε. Ο κ. Λοβέρδος ήρθε για να δημιουργήσει εντυπώσεις, να μιλήσει επικοινωνιακά. Το θέμα είναι ότι η επικοινωνία πρέπει να έχει περιεχόμενο, γιατί πέφτει στο κενό. Λυπάμαι όταν ένας καθηγητής, έρχεται εδώ και νομίζει ότι ‘εμπαίζει’ τους Ροδίτες».
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΛΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ
Μιλώντας για τα του Δήμου Ρόδου, ο κ. Κολιάδης ξεκαθάρισε αφενός ότι θα ορκιστεί κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου λέγοντας πως «Ο ροδιακός λαός, μίλησε. Δεν αρέσει σε κάποιους, αποδεχτείτε το! Η ανδρεία, η τιμή και το ήθος είναι να αποδεχόμαστε κάποια πράγματα στη ζωή μας. Αυτή η διαδικασία, έχει κουράσει πάρα πολύ τους Ροδίτες. Εμείς πανηγυρίσαμε 4-5 ώρες γνωρίζοντας το βάρος και την ευθύνη για την επόμενη μέρα».
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα του Δήμου Ρόδου, υπογράμμισε με δηκτικότητα τα εξής:
«Καταλαβαίνω ότι η προσπάθεια διαστρέβλωσης, είναι μια τακτική που ακολουθείται από τα αρχαία χρόνια. Όμως, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο Δήμο Ρόδου. Εντυπωσιάστηκα που βρήκα τα ‘πόμολα’ ακόμη στις πόρτες! Το λέω επειδή ξέρω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά επιθυμώ να γίνει αυτό. Βλέπω ότι δεν μιλάει κανείς για τα οικονομικά του Δήμου, ενώ υπάρχει ένα πολύ μεγάλο χρέος. Και πληρώνονται μόνον όσοι θέλουν ‘αυτοί’ να πληρώνονται. Υπάρχει ένα τεράστιο χρέος και ανησυχώ πάρα πολύ για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα, γιατί πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια για να ορθοποδήσουμε και να πάμε μπροστά. Κι αυτό γιατί κάποιοι, θεώρησαν ότι το κτήριο είναι δικό τους μαγαζί. Έκαναν πολύ μεγάλο λάθος».
Είπε ακόμη ότι οι ορκωτοί λογιστές ήρθαν, τελικά στη ΔΕΡΜΑΕ και στον ΔΟΠΑΡ, έβγαλαν τα πορίσματα: «Να ανησυχούν αυτοί, που από 1.1.2024, θα έρθουν επιθεωρητές εδώ, από το Γενικό Λογιστήριο και θα εξεταστούν όλα. Επιτέλους, στο νησί μας, γυρίζουμε σελίδα! Και κάποιοι καλά κάνουν και ανησυχούν, που δεν θα είναι εδώ την επόμενη μέρα. Δεν μπορεί να είσαι δεμένος σε μια καρέκλα, για μια ζωή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είμαστε και τόσο καλά παιδιά για να ξεχάσουμε ή να αφήσουμε πράγματα που έχουν συμβεί και στρέφονται κατά των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών.
Ο κ. Κολιάδης ανέφερε ότι: «Το προσωπικό του Δήμου, ξέρω ότι αυτές τις μέρες, δέχονται πολλές πιέσεις. Μας το λένε καθημερινά. Να φροντίσουν να κρατήσουν άμυνα, γιατί υπάρχει μια συνέχεια. Και όλοι θα είναι συνυπεύθυνοι. Προσοχή, γιατί οι αιρετοί πάνε κι έρχονται. Οι υπηρεσιακοί μένουν. Από εδώ παίρνουν σύνταξη…».
Ερωτηθείς εάν ζήτησε ενημέρωση από την δημοτική αρχή για τα οικονομικά του Δήμου και άλλα ζητήματα, απάντησε κατηγορηματικά ότι «Ζητήσαμε ενημέρωση, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση» ενώ έκανε λόγο για την κατάσταση στην ΔΕΣ ΡΟΔΑ όπου με την μετατροπή της σε Διεύθυνση Μεταφορών, θα χάσει πολλά.
Επίσης, μίλησε για την ΔΕΥΑΡ στην οποία λαμβάνονται –όπως ανέφερε- αποφάσεις από τρία άτομα: «Στην ΔΕΥΑΡ είναι που θα μπουν οι επιθεωρητές πρώτα…» είπε μεταξύ άλλων και τόνισε πως ο Δήμος Ρόδου, έχει μείνει πολύ πίσω σε έργα, αφού δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου