Τοπικές Ειδήσεις

Δημοτικός σύμβουλος κατηγορείται για ψευδή κατάθεση και απόπειρα απάτης

Για την 5η Δεκεμβρίου 2023 έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου υπόθεσης με κατηγορούμενο για ψευδή κατάθεση και απόπειρα απάτης 57χρονο δημοτικό σύμβουλο που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή.

Του αποδίδεται ειδικότερα ότι εντός του δικαστικού μεγάρου, την 19η Σεπτεμβρίου 2017, με περισσότερες πράξεις τέλεσε περισσότερα αδικήματα και συγκεκριμένα:
– Στον ανωτέρω τόπο και χρόνο, ενώ εξεταζόταν ως διάδικος ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί ένορκη εξέταση, κατέθεσε εν γνώσει του ψέματα και ειδικότερα, στον ως άνω τόπο και χρόνο, μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου (Εκούσια Δικαιοδοσία) του 2017 με την οποία υποχρεώθηκε ο άνω κατηγορούμενος να παρουσιαστεί στο ίδιο ως άνω Δικαστήριο και να υποβάλει κατάλογο των περιουσιακών του στοιχείων, δίνοντας συγχρόνως βεβαιωτικό όρκο, αυτός εμφανίστηκε ενώπιον του κ. Ειρηνοδίκη Ρόδου και σύμφωνα με απόφαση (πρακτικών) του Ειρηνοδικείου Ρόδου, δήλωσε εν γνώσει του ψευδή γεγονότα και συγκεκριμένα ότι:
«Ορκίζομαι ενώπιον του Θεού ότι είναι αλήθεια ότι δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο, δεν παρέλειψα να αναφέρω κανένα, κατέβαλα κάθε προσπάθεια για την εξακρίβωση αυτού, δεν έχω δε μεταβιβάσει κανένα μετά την επίδοση της διαταγής πληρωμής, που βεβαιώνει την απαίτηση της αιτούσας».
Τα παραπάνω ήταν ψευδή, καθώς αυτό αποδεικνύεται από κατασχετήρια έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας του 2022, όπου φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε το έτος 2017 στην πλήρη κυριότητά του, πέντε διαμερίσματα, καθώς και από το ΓΕΜΗ που αποδεικνύεται ότι το έτος 2017 διατηρούσε ατομική επιχείρηση.
-Στον ανωτέρω τόπο και χρόνο, κατ” επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από τετελεσμένη απάτη σε απόπειρα απάτης, έχοντας αποφασίσει να τελέσει με πρόθεση το αδίκημα της απάτης, επιχείρησε πράξη που περιείχε τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης της πράξης αυτής.
Ειδικότερα, έχοντας αποφασίσει να βλάψει ξένη περιουσία πείθοντας κάποιον σε παράλειψη με την εν γνώσει του παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών και με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος παράνομο περιουσιακό όφελος, στον ως άνω τόπο και χρόνο, δήλωσε ψευδώς, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου, ότι στερείται οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου, προκειμένου να μην καταβάλει στον εγκαλούντα, το ποσό των 7.548,35 ευρώ, που του επιβλήθηκε ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου το 2014 και απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου το 2015 και με απόγραφο του Ειρηνοδικείου Ρόδου του 2016, πλην όμως, η πράξη αυτή του κατηγορούμενου δεν ολοκληρώθηκε, καθόσον παρά τον ως άνω βεβαιωτικό όρκο και τη δήλωσή του περί μη κατοχής και κυριότητας περιουσιακών στοιχείων, ο εγκαλών επέβαλε με κατασχετήρια έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας δικαστικού επιμελητή αναγκαστική κατάσχεση σε πέντε διαμερίσματα, τα οποία ο κατηγορούμενος είχε από το έτος 2017 στην πλήρη κυριότητά του και βρίσκονται σε αγρό στις Καλυθιές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου