Την Δευτέρα  27/11/2017  συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής μας Κοινότητας .Εκτιμήθηκε η σημερινή κατάσταση των ρεμάτων  και των γεφυριών (τεχνικών )μετά τον καθαρισμό του 2015 και τις παρεμβάσεις, με έργα αποκατάστασης  από τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ,μετά την θεομηνία του 2013.

Παρθήκαν οι εξής αποφάσεις

 

  1. Να γίνει αίτημα  προς τους Βουλευτές του Νομού μας, στον Περιφερειάρχη και στο Δήμαρχο Ρόδου,  έτσι ώστε  με τις ενέργειές τους να λυθούν τα προβλήματα που δεν επιτρέπουν την χρηματοδότηση και την εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων

 

«Κύριοι όπως γνωρίζεται η Κοινότητά μας στη θεομηνία του  2013 ήταν από αυτές που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές και θρήνησε το χαμό δύο συμπολιτών μας. Από τότε μέχρι σήμερα ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με μελετητή και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του, οριοθέτησε το ρέμα, ζήτησε και έγινε υδραυλική μελέτη και ο μελετητής είναι έτοιμος να καταθέσει ολοκληρωμένη μελέτη παρέμβασης στο τμήμα του ρέματος που διέρχεται από το κέντρο του οικισμού, που όταν εκτελεστεί θα προστατέψει το κέντρο του οικισμού από θεομηνία της ίδιας έντασης του 2013.  Ζητάμε τη βοήθειά σας του καθενός ξεχωριστά όσο το επιτρέπουν οι αρμοδιότητές του για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να χρηματοδοτηθεί  και να εκτελεστεί το έργο».

  1. 1 Να γίνει αίτημα προς τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο προκειμένου:

 

Να αντικατασταθεί η παλιά γέφυρα του (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΤΑΜΟΥ) που βρίσκεται στον Περιφερειακό δρόμο Παστίδας-Μαριτσών κατασκευής 1950 γιατί αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της Κοινότητας και να   κατασκευαστεί καινούργια, που θα μπορεί να εξυπηρετεί με ασφάλεια οδηγούς και πεζούς.  Η Δ/νση Τεχνικών Έργων  της Περιφέρειας, από τις 16/11/2017 έχει ζητήσει την διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο λόγω εκτεταμένων βλαβών.

 

  1. Να εισηγηθούμε στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας

κ. Αγαπητό Πάλλα:

 

Α)  Να ξεκινήσει  άμεσα η εργολαβία καθαρισμού των ρεμάτων της       Παστίδας και ιδίως αυτών που ξεκινάνε από τους πρόποδες Φιλερήμου και καταλήγουν στο ρέμα της Κρεμαστής τα οποία δεν έχουν καθαριστεί.

Β) Να συντηρηθεί το γεφύρι στην περιοχή «Κήποι» Παστίδας,

διότι αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των δημοτών.

 

Ο Πρόεδρος                                                   Τα Μέλη

  1. Κοσμάς Μιχαήλ

Πάττας Σάββας                                          2. Κασσανή Αριάδνη

  1. Φτάρας Χρήστος

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ