Ειδήσεις

Paulson: Όχι άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα μέχρι να εκλεγεί Πρόεδρος

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εθνικές εκλογές και ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα και οι επενδυτές είναι πολιτική σταθερότητα

Προειδοποίηση προς την Ελλάδα απηύθυνε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος John Paulson, ιδρυτής της Paulson & Co. Inc. που κατέχει άνω του 5% της Eurobank και της EYΔΑΠ.

 Όπως τόνισε ο Paulson κατά τη διάρκεια του 16ου Annual Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη, “Είναι πολύ νωρίς για να γίνουν νέες εκλογές. Η αβεβαιότητα έχει προκαλέσει πτώση της ελληνικής χρηματααγοράς και των μετοχών ενώ οι νέες επενδύσεις έχουν αναβληθεί. Η καλύτερη πορεία δράσης είναι να αποφευχθούν οι εκλογές έως τον Ιούνιο του 2016 και να δοθεί χρόνος στις τρέχουσες πολιτικές για να δράσουν” σημείωσε και πρόσθεσε ότι με την πολιτική σταθερότητα η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2015 και το 2016 θα επιταχυνθεί ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να επενδύσει περισσότερο στην Ελλάδα αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται πολιτική σταθερότητα.

“Τα επενδυτικά μας πλάνα βρίσκονται σε αναμονή αυτή τη στιγμή, καθώς περιμένουμε το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής. Εάν υπάρξει πολιτική σταθερότητα θα αυξήσουμε τις επενδύσεις μας” είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου