Με την παρουσία (δυστυχώς) ελάχιστου κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων των Special Olympics, που θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο «Βενετόκλειο». Με την παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του δημάρχου Ροδίων Φώτη Χατζηδιάκου και πλήθος επίσημων φορέων, έγινε η τελετή έναρξης. Αρχικά το λόγο πήρε ο αθλητής από την ομάδα της Θεσσαλονίκης Γιάννης Καλαϊτζής, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και έδωσε τη σκυτάλη στην πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς Γιάννα Δεσποτοπούλου, η οποία μάλιστα ξεκίνησε εντυπωσιακά το λόγο της.
«Ο πόλεμος που ζούμε καθημερινά, η φτώχια, η τρόικα και τα μνημόνια προσπαθούν να σβήσουν τις ελπίδες και τη ζωή μας, αλλά τα παιδιά των Special Olympics αναζωπυρώνουν τη φλόγα μας για τη ζωή. Σας καλωσορίζω στην πανέμορφη Ρόδο, όπου θα διεξαχθούν τα φάιναλ-φορ των ανδρών και των γυναικών, στο πλαίσιο της 11ης ευρωπαϊκής εβδομάδας μπάσκετ», είπε η ίδια για να συμπληρώσει: «Ανήκει στη Ρόδο η διοργάνωση των αγώνων για την καλή επίδοση την Αμβέρσα. Στους αγώνες ανδρών θα λάβουν μέρος ομάδες από τη Ρόδο τη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο. Στους αγώνες των γυναικών μετέχουν ομάδες από την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Αττικής και την περιφέρεια Μακεδονίας. Οι αθλητές είναι στη Ρόδο και ευχαριστούμε τον κ. Καμπουράκη πρόεδρο της ΕΞΡ για τη φιλοξενία», δήλωσε η κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου και συνέχισε: «Διοργανώσαμε αγώνες μικτούς αγώνες για να δείξουμε πως μπορούν τα παιδιά ΑΜΕΑ να αγωνιστούν με παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Αγωνιζόμαστε για να δείξουμε πως προέχει το εμείς. Ο κόσμος να καταλάβει πως η διανοητική αναπηρία δεν είναι ασθένεια. Τα παιδιά μαθαίνουν καταπληκτικά πράγματα. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ξεκινήσουν οι αγώνες. Την Τετάρτη θα γίνει οι τελικοί αγώνες γυναικών και ανδρών. Μετά θα υπογραφεί διακήρυξη με το δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια για τη δημιουργία τμήματος Special Olympics με αρμοδιότητα σε όλα τα νησιά και έδρα τη Ρόδο. Αυτό το κάνουμε για να ανοίξουμε τις πόρτες των γηπέδων. Το ζητούμενο είναι η συνύπαρξη των παιδιών. Ας δείξουμε πως σε σεβόμαστε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες», τόνισε η κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου που ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εθελοντές για τη βοήθεια που προσέφεραν».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών» έδωσε η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ροδίων, ενώ ακούστηκε ο Εθνικός μας ύμνος, αλλά και ο ύμνος των Special Olympics. Στους αγώνες θα πάρουν μέρος συνολικά 250 άτομα, εκ των οποίων οι 80 είναι αθλητές. Στη χθεσινή τελετή έναρξης έδωσε το «παρών» η ομάδα μπάσκετ με καρότσι Γ.Σ. Δωδεκάνησος.
ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΓΟΡΙΑ
ΑΤΤΙΚΗ (Γιάννης Νικηφορίδης- Μαρία Μαγείρου): Γιάννης Δασκαλάκης, Αντώνης Βλάχος, Κώστας Δημητριάδης, Σπύρος Μεϊντάνης, Γιάννης Μπάμπαλης, Αλέξης Μπούζης, Ζαχαρίας Πεϊνίρης, Αντώνης Στρογγύλης, Χαράλαμπος Ταουσάνης, Ηλίας Τζάθας
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Ευφροσύνη Χατζηφωτεινού- Μαρία Χατζηαναστασίου): Γιάννης Καλαϊτζής, Γιάννης Καλιεντζίδης, Δημήτρης Κοτζιάμπασης, Γιώργος Κυριακού, Βασίλης Ματζίρης, Γαληνός Πετράς, Νικήτας Σαραντόπουλος, Κώστας Σκίπης.
ΚΥΠΡΟΣ (Γιώργος Παναγίδης- Γεωργία Νικολάου): Βαλάντης Ανδρέου, Γιώργος Ανδρέου, Δημήτρης Ανδρέου, Μάριος Βασιλείου, Γιώργος Παπακυριακού, Αθηνόδωρος Σολωμού, Γιώργος Χριστόπουλος, Ραφαήλ Χρήστου.
ΡΟΔΟΣ (Απόστολος Στεφανής): Μάριος Παπασταμάτης, Σάββας Γκουβούσης, Βασίλης Καζέλης, Δημήτρης Καζέλης, Παναγιώτης Τόμπρας, Σάββας Ζωγραφάκης, Παναγιώτης Σταυρινός, Σάββας Διακοσταμάτης.
ΚΟΡΙΤΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ: (Αντιγόνη Τσόλη): Νάνσυ Διαπούλη, Ρόζα Καρρά, Παρασκευή Μπογιατζή, Βασιλική Νάνου, Σοφία Περιστέρη, Γεωργία Πολλάτου, Μαρία Σπηλιοπούλου, Ειρήνη Χαλίλ.
ΑΤΤΙΚΗ (Βαγγέλης Κοτζαμπασάκης): Γεωργία Γερακάρη, Μαρία- Λουκία Δασκαλάκη, Μαρία Ζαχαριουδάκη, Αναστασία Κατσούδη, Κατερίνα Κοκκινοπούλου, Αντιγόνη Ρεντίνη, Μαρία Σπηλιοπούλου, Ελένη Τσιτσιμπάκου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Δώρα Ιωακειμίδου- Κώστας Φαρμάκης): Αναστασία Αμπάτζεβα, Μάγδα Αντωνούδη, Φένια Ελευθεριάδου, Ζωή Μαντούδη, Ελπίδα Μπουλασίκη, Μαρία Ντραγκόλη, Βάσω Σίρμα, Κατερίνα Σπανού.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Γερακίνα Κωνσταντινίδου): Νίκη Γουίλκινς, Αιμιλία Κουλακιώτη, Χριστίνα Μιχελάκη, Γεωργία Μωραΐτη, Σταυρούλα Παπαδοπούλου, Αναστασία Συμεωνίδου, Δήμητρα Τρύφωνος, Εύη Χειμωνίδου.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
(10:00): Αθήνα- Κύπρος (αγόρια)
(10:25): Θεσσαλονίκη- Ρόδος (αγόρια)
(10:50): Αθήνα- Θεσσαλονίκη (κορίτσια)
(11:15): Αττική- Μακεδονία (κορίτσια)
(11:40): Θεσσαλονίκη- Αθήνα (αγόρια)
(12:05): Κύπρος- Ρόδος (αγόρια)
(12:30): Αθήνα- Μακεδονία (κορίτσια)
(12:55): Αττική- Θεσσαλονίκη (κορίτσια)
(17:00): Αθήνα- Ρόδος (αγόρια)
(17:25): Αθήνα- Αττική (κορίτσια)
(17:50): Κύπρος- Θεσσαλονίκη (αγόρια)
(18:15): Θεσσαλονίκη- Μακεδονία (κορίτσια)

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ