ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αθώοι δύο επιτελείς της ΔΕΥΑΡ για λακκούβα στο οδόστρωμα

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Δικαστήριο Ρόδου

Αθώοι κρί­θη­καν χθες από το Μο­νο­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Ρόδου δύο επι­τε­λείς της ΔΕΥΑ Ρόδου που κα­τη­γο­ρή­θη­καν για σω­μα­τι­κή βλάβη από αμέ­λεια από υπό­χρεο
και για δια­τά­ρα­ξη της ασφά­λειας των συ­γκοι­νω­νιών από αμέ­λεια.

Κα­τη­γο­ρή­θη­καν συ­γκε­κρι­μέ­να ως υπαί­τιοι του ό,τι με πε­ρισ­σό­τε­ρες πρά­ξεις και πα­ρα­λεί­ψεις τέ­λε­σαν πε­ρισ­σό­τε­ρα εγκλή­μα­τα και συ­γκε­κρι­μέ­να για το ό,τι στη Ρόδο, στο 4° χλμ της Λε­ω­φό­ρου Καλ­λι­θέ­ας την 24η Ιου­λί­ου 2016, με τις ιδιό­τη­τές τους, ο πρώ­τος ως ανα­πλη­ρω­τής γε­νι­κός διευ­θυ­ντής τε­χνι­κών έργων της ΔΕΥΑΡ και ο δεύ­τε­ρος ως διευ­θυ­ντής δι­κτύ­ων ύδρευ­σης και απο­χέ­τευ­σης ενώ εκτέ­λε­σαν έργα απο­κα­τά­στα­σης αγω­γού ύδρευ­σης ο οποί­ος διέρ­χο­νταν σε όλο το πλά­τος της ως άνω Λε­ω­φό­ρου, από αμέ­λεια δεν φρό­ντι­σαν για την απο­κα­τά­στα­ση και δια­τή­ρη­ση του οδο­στρώ­μα­τος, σε καλή κα­τα­στα­ση, ώστε να είναι ασφα­λές για την κυ­κλο­φο­ρία των οχη­μά­των, ούτε με­ρί­μνη­σαν για την προει­δο­ποι­η­τι­κή σή­μαν­ση του επι­κίν­δυ­νου ση­μεί­ου σε από­στα­ση ικανή ώστε να ει­δο­ποιού­νται οι οδη­γοί – χρή­στες της οδού και συ­νέ­πεια των ενερ­γειών και πα­ρα­λεί­ψε­ών τους ήταν η δη­μιουρ­γία, πέραν της κά­θε­της τομής επί της οδού, λακ­κού­βας δια­μέ­τρου ενε­νή­ντα (90)εκ και βά­θους δέκα τεσ­σά­ρων (14)εκ, η οποία κα­λύ­πτει το σύ­νο­λο του πλά­τους της οδού και την επο­μέ­νη ημέρα να προ­κλη­θεί ο τραυ­μα­τι­σμός του διερ­χό­με­νου από το ση­μείο οδη­γού δί­κυ­κλης μο­το­συ­κλέ­τας, κ. Αλέ­ξιου Μη­τρό­που­λου του Πα­να­γιώ­τη, του οποί­ου το όχημα ανε­τρά­πη κατά τη διέ­λευ­σή του από την ως άνω λακ­κού­βα, γε­γο­νός που επέ­φε­ρε την πτώση αυτού και τον τραυ­μα­τι­σμό του, ήτοι να υπο­στεί θλα­στι­κό τραύ­μα τρι­χω­τού κε­φα­λής, στο οποίο έγινε χει­ρουρ­γι­κή συρ­ρα­φή, εγκαύ­μα­τα τρι­βής και ελ­λείμ­μα­τα δε­ξιού άκρου ποδός. Από την ακρο­α­μα­τι­κή δια­δι­κα­σία προ­έ­κυ­ψε ότι είχαν λη­φθεί όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προ­στα­σί­ας και σή­μαν­σης.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής τους πα­ρέ­στη ο δι­κη­γό­ρος κ. Άκης Δη­μη­τριά­δης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.