Ειδήσεις

Δημοπρασία οχημάτων στο Τελωνείο Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε χτες, στο Τελωνείο της Ρόδου (που βρίσκεται στον εμπορικό λιμένα) η προγραμματισμένη πλειοδοτική δημοπρασία οχημάτων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού –πρώην ΟΔΔΥ).
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «δημοκρατικής» από τα 14 οχήματα (μεταξύ αυτών CITROEN, BMW, MERCEDES, GOLF, OPEL VECTRA, ROVER, MAZDA κ.ά) για τα δύο η δημοπρασία απέβη άκαρπη ενώ τα υπόλοιπα, πωλήθηκαν σε πολύ καλές τιμές (έως και 12.000 για μια BMW ή 14.000 για μία MERCEDES π.χ.)
Τα δύο οχήματα για τα οποία δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον ήταν πολύ παλαιά και είχαν τιμή εκκίνησης 300 – 400 ευρώ.
Οι τιμές εκκίνησης ήταν αρκετά χαμηλές για τα οχήματα, τα οποία σημειώνεται ότι έχουν ελεγχθεί από ειδικούς και ειδική επιτροπή σχετικά με την κατάσταση και την αξία τους, πριν προχωρήσουν στην πλειοδοτική δημοπρασία.
Ωστόσο, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος που ενδιαφέρεται για να λάβει μέρος σε τέτοιες δημοπρασίες, είναι σύνθετη βάσει του νόμου ενώ μπορεί να ενημερωθεί για τις νέες ημερομηνίες δημοπρασιών από τον σχετικό ιστότοπο του ΟΔΔΥ στο διαδίκτυο.
Θυμίζουμε, πως τα οχήματα που βγαίνουν σε πλειοδοτικές δημοπρασίες στο Τελωνείο, είναι είτε κατασχεμμένα από παραβάσεις, είτε έχουν κλείσει τον κύκλο της ζωής τους, είτε εγκαταλειμμένα.
Για την κατηγορία των οχημάτων ‘τέλους κύκλου ζωής’ όπως ονομάζονται, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον (ήταν πέντε στον αριθμό).
Για όσα εκ των οχημάτων δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και δεν πωλήθηκαν, φυλάσσονται στις αποθήκες του Τελωνείου της Ρόδου μέχρι να βγουν ξανά σε δημοπρασία σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.
Χτες, μεταξύ των οχημάτων ήταν και δύο τα οποία είχαν δεσμευτεί από δημόσιες υπηρεσίες (όπως π.χ. Δήμος Ρόδου ή άλλη υπηρεσία για κάποιους λόγους).
Αλλάζει η διαδικασία για την δημοπρασία σκαφών
Με βάση τις νεότερες οδηγίες, από τώρα και στο εξής, θα μπορούν να γίνονται πλειοδοτικές δημοπρασίες και για διάφορα σκάφη σε όλη την χώρα. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για το έμπρακτο ενδιαφέρον κάποιων που θέλουν να αποκτήσουν ένα σκάφος μέσα από μια τέτοια διαδικασία, συμμετέχοντας σε τηλεφωνική δημοπρασία, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας εκτός Ρόδου –με την προϋπόθεση να είναι σε συνεργασία με το εδώ Τελωνείο για τα απαραίτητα (προκαταβολή για συμμετοχή, κατάθεση εγγγράφων, κ.λπ.)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου