Ο Πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του

Ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Μουζάλα με τις οποίες προαναγγέλλει επέκταση της χωρητικότητας των hotspot στα νησιά αλλά και πλωτά κέντρα:

“Ο κ.Μουζάλας επέλεξε να κάνει δηλώσεις για τον τρόπο που σκέφτεται να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό μια μέρα πριν την συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης η οποία συνεδριάζει αύριο μετά από αίτημα των πέντε Δημάρχων των νησιών Λέσβου, Σάμου, Χίου Λέρου και Κω.

Ποιο νόημα υπάρχει λοιπόν να απευθυνθεί κανείς στον κ. Μουζάλα μετά τις σημερινές του δηλώσεις, που αποτελούν μνημείο κυνισμού και προσβάλλουν όλους τους πολίτες των νησιών που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Ο Πρωθυπουργός είναι αυτός που πρέπει πλέον να αναλάβει τις ευθύνες του.

Εξαγγέλλουν επέκταση των hotspot στα νησιά, δεν μιλούν πλέον για αποσυμφόρηση των νησιών αλλά για…αποσυμφόρηση των hotspot με τη δημιουργία νέων.

Προαναγγέλλουν και τη δημιουργία πλωτών κέντρων.

Οι μάσκες έπεσαν και κανείς πλέον δεν μπορεί να έχει αυταπάτες.

Μας καταστρέφουν βάσει σχεδίου, τη στιγμή που η Κως με πολύ μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να ανακάμψει ως τουριστικός προορισμός.

Προφανώς η εξαγγελία για πλωτά hotspot θα “ενθουσιάσει” τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας, οι οποίες και θα βγάλουν τα νησιά από τα δρομολόγιά τους.

Το ίδιο ισχύει και για την επέκταση της χωρητικότητας των hotspot που σημαίνει αύξηση του αριθμού των εγκλωβισμένων στα νησιά.

Γιατί αυτή είναι η μοίρα και η τύχη που έχουν προδιαγράψει για τα νησιά μας. Να είναι μόνιμες αποθήκες ανθρώπων και χώρος εγκλωβισμού για να έχουν κάποιοι άλλοι την ησυχία τους.

Όσοι πιστεύουν ότι ο εγκλωβισμός όλων αυτών των ανθρώπων στα νησιά, τους λύνει το πρόβλημα και έχουν εξασφαλισμένη την ησυχία τους κάνουν λάθος.

Γιατί το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν έχει μόνο την διάσταση της ανθρωπιστικής διαχείρισης, συνδέεται και με την εθνική ασφάλεια.

Εάν η εθνική ασφάλεια αμφισβητηθεί σε οποιοδήποτε γωνιά αυτής της χώρας, κανείς δεν θα μπορεί να έχει την ησυχία του και να αισθάνεται ασφαλής.

Η Κως δεν πρόκειται να συναινέσει.

Δεν δέχεται ούτε νέο hotspot ούτε πλωτά κέντρα.

Αρκετά.

Έως εδώ.

Οφείλουν όλοι πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους.”

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ