Ειδήσεις

Ν. Βενετοκλή: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τιμωρεί τους νησιώτες»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφάσισε να τιμωρήσει τους νησιώτες, και ξεκίνησε από τη Ρόδο. Δυστυχώς τα χειρότερα σενάρια επαληθεύτηκαν».
Αυτό δήλωσε χθες η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ κ. Νατάσα Βενετοκλή, με αφορμή την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ.
«Τα χειρότερα σενάρια επαληθεύτηκαν πολύ νωρίτερα από ό,τι υπολογίζαμε. Θα βρεθούμε όλοι αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα. Τις συνέπειες από την εφαρμογή της απόφασης που ελήφθη, θα τις νιώσουν όχι μόνο οι επιχειρηματίες αλλά πρωτίστως οι πολίτες. Δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν από τα στελέχη της κυβέρνησης και από τον πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα στη Ρόδο. Οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ ήταν η μοναδική νησιωτική πολιτική. Είχαμε προειδοποιήσει για όλα όσα θα συνέβαιναν και μας κατηγόρησαν ότι εστιάζουμε σε αρνητικές ειδήσεις και υποκινούμε τους πάντες κατά του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η κ. Νατάσα Βενετοκλή.
Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ αναφέρθηκε και στα επιχειρήματα που έχουν αναπτύξει για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Τα επιχειρήματα και η φρασεολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αλλάξουν. Δεν μπορούν να υποστηρίζουν πως για όλα τα κακά φταίνε κάποιοι άλλοι και οι κακοί Ευρωπαίοι. Ας πουν έστω και τώρα την αλήθεια, ότι δηλαδή οι ίδιοι πούλησαν τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ. Τους αντάλλαξαν χωρίς διαπραγμάτευση. Όλοι εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα στην πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου», δήλωσε η κ. Βενετοκλή.
Σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους που η ηγεσία της ΝΔ δεν ζήτησε να διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές όταν δέχθηκε να υπογράψει την συμφωνία η οποία επετεύχθη με τους Ευρωπαίους εταίρους, η κ. Βενετοκλή δήλωσε:
«Η ΝΔ ψήφισε το πολυπόθητο μνημόνιο γιατί η Ελλάδα δεν είχε φθάσει απλά στο χείλος του γκρεμού αλλά είχε γλιστρήσει στο κενό και αναζητούνταν ένα χέρι που θα την τραβούσε πάνω, για να μην πέσει στην άβυσσο. Τα όρια της διαπραγμάτευσης είχαν εξαντληθεί. Δεν διαπραγματεύθηκε η ΝΔ. Ο πρόεδρος υπέγραψε τη συμφωνία για να μην καταρρεύσει η χώρα».
Σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ για τους εφαρμοστικούς νόμους που θα κατατεθούν για έγκριση στη Βουλή, η κ. Βενετοκλή δήλωσε πως θα ψηφιστούν μόνο τα μέτρα που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία.
«Ο πρόεδρος κ. Β. Μεϊμαράκης έχει ξεκαθαρίσει ήδη πως θα ψηφιστούν τα μέτρα που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία. Ό,τι έχει να κάνει με φορο-επιδρομή δεν θα εγκριθεί από τη ΝΔ».
Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ τόνισε ακόμα πως σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ.
«Η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή στις 18.00. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τις εκλογές», δήλωσε και πρόσθεσε πως ο πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγεί από τη βάση, δηλαδή από τα μέλη του κόμματος.
«Τελούμε και σε αναμονή της σχετικής εγκυκλίου από τη ΝΔ για να προχωρήσουμε τις σχετικές διαδικασίες», απάντησε.
Σε ερώτηση αν η πληθώρα υποψηφίων για τη θέση του προέδρου δημιουργήσει εσωστρέφεια στη ΝΔ, η κ. Βενετοκλή δήλωσε:
«Υπάρχει πληθώρα ανθρώπων που θα ήθελαν να είναι υποψήφιοι. Δεν είναι καθόλου εύκολο να φθάσουν στην τελική ευθεία. Δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθούν πενήντα υπογραφές. Το να υπάρχει ενδιαφέρον είναι θετικό. Φθάνει ο καθένας από εκείνους που επιθυμούν να έχει κάποιο αξίωμα, να έχουν και επίγνωση των δυνατοτήτων του».
Σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ δεν έπεισε τους πολίτες στις εκλογές, η κ. Βενετοκλή δήλωσε:
«Είναι πολλοί παράγοντες που θα πρέπει να εξεταστούν. Οι πολίτες είχαν συγκεντρώσει πολλές ελπίδες για το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν έτοιμοι να δεχθούν ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης δεν καρποφόρησαν. Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μεϊμαράκης από ευθιξία προχώρησε σε αυτή τη διαδικασία, δηλαδή ζήτησε να διεξαχθούν εκλογές για να λάβει εντολή να προχωρήσει σε αλλαγές στο κόμμα και στη διεξαγωγή συνεδρίου».
Η κ. Βενετοκλή δήλωσε πως συζήτηση για τις εκλογές, θα γίνει στη σημερινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ. Θα γίνει επίσης μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ    06.10.2015 14:53

    Τι ψηφίσατε καμάρια μου στη Ρόδο; Δεν προκρίνατε τον Σύριζα, παρά τα όσα είχαν συμβεί για ένα ολόκληρο 7μηνο στη Χώρα; Δεν τα περιμένατε; Ας προσέχατε περισσότερο.

Σχολιασμός άρθρου