ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Τριτοκοσμικές» καταστάσεις στους Πεύκους! Τεράστια δυσφήμιση υπέστη η περιοχή απο την έλλειψη νερού

news room 3 λεπτά ανάγνωση
ΠΕΥΚΟΙ

Τερά­στια δυσφή­μιση υπέστη η περιοχή των Πεύκων, από την καθη­με­ρινή διακοπή υδρο­δό­τη­σης τις τελευ­ταίες του­λά­χι­στον τρεις εβδο­μά­δες, μέχρι να απο­κα­τα­στα­θεί, έστω και εμβα­λω­μα­τικά, το πρό­βλημα.

Μέχρι να βρεθεί λύση, χάθηκε πολύ­τι­μος χρόνος καθώς, τις τελευ­ταίες 20 και πλέον ημέρες, κάθε από­γευμα και μέχρι το βράδυ, δεν υπήρχε σταγόνα νερού στις βρύσες των ξενο­δο­χείων, με απο­τέ­λε­σμα καθη­με­ρινά να εκτυ­λίσ­σο­νται σκηνές απείρου κάλλους στις ρεσε­ψιόν από οργι­σμέ­νους του­ρί­στες που ζητού­σαν το αυτο­νό­ητο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι του­ρί­στες έπαιρ­ναν νερό από την πισίνα για να πάνε στην τουα­λέτα (!) ή έκαναν μπάνιο με εμφια­λω­μένο νερό, έχοντας πλη­ρώ­σει όμως αρκετές εκα­το­ντά­δες ευρώ, για να κάνουν τις δια­κο­πές τους στους Πεύκους.

Τα αρνη­τικά σχόλια για την περιοχή των Πεύκων, έχουν κατα­κλύ­σει το δια­δί­κτυο και η ζημιά που έχει γίνει στην ευρύ­τερη περιοχή, ανα­μέ­νε­ται να εκτι­μη­θεί τις επό­με­νες ημέρες, με την επι­στροφή των Βρε­τα­νών, στην πλειο­νό­τητά τους, του­ρι­στών στην πατρίδα τους.

Όπως προει­δο­ποί­η­σαν φεύ­γο­ντας, όχι μόνο θα διεκ­δι­κή­σουν πίσω τα χρήματά τους αλλά θα αξιώ­σουν και απο­ζη­μιώ­σεις για την ταλαι­πω­ρία που υπέ­στη­σαν, στην περίοδο των δια­κο­πών τους.

Οι υπάλ­λη­λοι υπο­δο­χής των ξενο­δο­χείων αλλά και οι ιδιο­κτή­τες, τρά­βη­ξαν τα πάν­δεινα όλο αυτό το διά­στημα της μεγάλης ταλαι­πω­ρίας καθώς ήταν υπό­λο­γοι στους επι­σκέ­πτες τους, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη, για την τρι­το­κο­σμική κατά­σταση που επι­κρα­τούσε στην περιοχή.

Αρκεί να σημειω­θεί, πως σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες της «δημο­κρα­τι­κής», από μία και μόνο μικρή ξενο­δο­χειακή μονάδα της περιο­χής, δόθηκαν συνο­λικά 10.000 ευρώ (!) ως επι­στροφή χρη­μά­των σε αγα­να­κτι­σμέ­νους πελάτες της, χαρα­κτη­ρι­στικό παρά­δειγμα της οικο­νο­μι­κής ζημίας που υπέ­στη­σαν επι­χει­ρή­σεις της περιο­χής, πέρα από τα χρήματα που ξόδεψαν, για να κου­βα­λούν καθη­με­ρινά εκα­το­ντά­δες κιβώτια νερού ώστε να καλύ­ψουν τις ανάγκες των πελατών αλλά και τις δικές τους.

Τα παρά­πονα των αγα­να­κτι­σμέ­νων του­ρι­στών, κάνουν τον γύρο του δια­δι­κτύου για τις τρι­το­κο­σμι­κές συν­θή­κες τις οποίες βίωσαν στο νησί μας, και οι επι­χει­ρη­μα­τίες των Πεύκων περι­μέ­νουν με κομμένη την ανάσα, τα απο­τε­λέ­σματα της δυσφή­μι­σης, που θα δια­φα­νούν μέσα στις επό­με­νες ημέρες.

Το βράδυ της Παρα­σκευής, αφού η περιοχή των Πεύκων ξανά­μεινε από νερό, οχήματα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ εφο­δί­α­σαν με νερό τις δεξα­με­νές  μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαβ­βά­του, κι έτσι λύθηκε το πρό­βλημα για μερικές ώρες. Παράλ­ληλα, συνερ­γεία της ΔΕΥΑΡ, αξιο­ποί­η­σαν, κατόπιν πιέσεων των κατοί­κων, μια ανε­νεργή γεώ­τρηση την οποίαν συνέ­δε­σαν με μία διπλανή ενεργή, με απο­τέ­λε­σμα να αυξηθεί η ποσό­τητα του νερού και να καλύ­πτο­νται ταχύ­τερα οι ανάγκες των Πεύκων.

Οι επι­χει­ρη­μα­τίες μιλούν για εμβα­λω­μα­τι­κές λύσεις και ζητούν μόνιμη αντι­με­τώ­πιση του προ­βλή­μα­τος, καθώς όπως καταγ­γέλ­λουν στην «δ», στην περί­πτωση που σημειω­θεί διακοπή ρεύ­μα­τος (συχνό φαι­νό­μενο για τη Ρόδο) η περιοχή θα ξεμεί­νει πάλι από νερό, καθώς δεν υπάρ­χουν γεν­νή­τριες για να τρο­φο­δο­τή­σουν με ρεύμα τις αντλίες, που στέλ­νουν το νερό στους Πεύκους.

«Το πρό­βλημα μπα­λώ­θηκε, δεν λύθηκε. Μπα­λώ­θηκε, αφού έγινε η ζημιά όμως στην περιοχή μας. Ηρθαν νέοι του­ρί­στες αλλά τα απο­τε­λέ­σματα της τερά­στιας δυσφή­μι­σης της περιο­χής μας, θα φανεί με την επι­στροφή των του­ρι­στών στην πατρίδα τους και τις δια­δι­κα­σίες που θα ακο­λου­θή­σουν. Ηδη έχουμε εκτεθεί διεθνώς, έχουμε γίνει ρεζίλι μέσω του δια­δι­κτύου, επειδή κάποιοι ολι­γώ­ρη­σαν και δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους», δηλώνει επι­χει­ρη­μα­τίας στην «δ».

Χωρίς νερό τα Κολύ­μπια

Επί δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή, οι κάτοι­κοι των Κολυ­μπίων ήταν χωρίς νερό, όπως καταγ­γέλ­θηκε στην «δ». Κάτοι­κοι της περιο­χής, ανέ­φε­ραν ότι επί δύο ημέρες, δεν μπο­ρού­σαν να εξυ­πη­ρε­τη­θούν καθώς στα σπίτια τους δεν υπήρχε σταγόνα νερού, αν και όπως λένε, τα ξενο­δο­χεία υδρο­δο­τού­νταν κανο­νικά. Αυτό που ζητούν οι κάτοι­κοι των Κολυ­μπίων, είναι να λυθεί το πρό­βλημα, το οποίο, κάθε χρόνο είναι και μεγα­λύ­τερο με απο­τέ­λε­σμα κάθε σεζόν, να ταλαι­πω­ρού­νται κάτοι­κοι και επι­σκέ­πτες.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.