Ειδήσεις

Φάρμακα στα σούπερ μάρκετ-Κυβέρνηση εξυπηρέτησης πολυεθνικών συμφερόντων

ΚΑΙ  ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

Η Κυβέρνηση πιστή στη μνημονιακή της υπογραφή, πέραν όλων των άλλων,  προχωρά στη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου, ώστε πάνω από 213 φάρμακα (που τα βάφτισαν «φάρμακα γενικής διάθεσης») να μπορούν να διατίθενται στα ΣΟΥΠΕΡ  ΜΑΡΚΕΤ.

Έτσι μαζί με απορρυπαντικά, αναψυκτικά, κρέατα, λαχανικά, ακόμα και φυτοφάρμακα, οι «νέου – τύπου» καταναλωτές (όπως τους θέλουν τα Μνημόνια και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές) θα ψωνίζουν και φάρμακα.

Η κυβέρνηση σπεύδει όπως – όπως να αδειοδοτήσει την πώληση των φαρμάκων από τα Σ/Μ, εφαρμόζοντας ένα ακόμαμέτρο της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και δείχνοντας ότι είναι υπάκουος μαθητής ενόψει της 2ης αξιολόγησης.

Με τον τρόπο αυτό, η επιστημονική – επαγγελματική διαχείριση της διάθεσης και πώλησης των φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς και η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας δίνονται βορά στην πλήρη ικανοποίηση των πολυεθνικών φαρμακευτικών και λιανεμπορικών συμφερόντων.

Για την Κυβέρνηση φαίνεται ότι προέχει η συγκέντρωση του φαρμακευτικού τζίρου σε λίγα χέρια, όπως γίνεται και στον κλάδο του Εμπορίου, ενώ ήδη οι «θεσμοί» ζητούν και δεύτερο κύμα απελευθέρωσης.

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία απαιτούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει το νεοφιλελεύθερο μέτρο της ελεύθερης διάθεσης των φαρμάκων  και να ενισχύσει την προστασία της Δημόσιας Υγείας, των ασθενών, των συνταξιούχων, των κοινωνικά ευάλωτων ατόμων.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΡ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ                                                      ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ          

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου