Την εναρκτήρια συνεδρίαση του φετινού Συμποσίου της Σύμης, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, παρακολούθησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

«Το Συνέδριο, έχει και φέτος ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αγγίζει μια ευρεία γκάμα θεμάτων, που αφορούν την περιφερειακή συνεργασία στην περιοχή για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων, την κλιματική αλλαγή, την κυκλική οικονομία και την πράσινη ανάπτυξη και, γενικότερα, για ζητήματα – προβλήματα αλλά και ευκαιρίες – που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση στην περιοχή μας» δήλωσε ο Δημήτρης Γάκης.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκαν με την τιμητική βράβευση του διάσημου συνθέτη και αγωνιστή της Δημοκρατίας, Ζουλφί Λιβανελί. «Ο Λιβανελί, καλλιτεχνική προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας γνωστός και αγαπητός και στο ελληνικό κοινό, καθώς έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες αποτελεί ένα εμβληματικό παράδειγμα της δυνατότητας συνεργασίας μεταξύ των Λαών, που μπορεί να παράγει σημαντικά έργα προς αμοιβαίο όφελος των Λαών της περιοχής, που αντέχουν στο χρόνο».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ