Ειδήσεις

Κικίλιας: O ελληνικός τουρισμός έχει τη μεγαλύτερη ανάκαμψη στην Ευρώπη

Έμφαση στον ελληνικό τουρισμό έδωσε σε σημερινή (2/5) συνέντευξή του ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανάκαμψη και επαναφορά σε όλη την Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, του αγροτικού κόσμου που προμηθεύει με τα προϊόντα του ξενοδοχεία, καταλύματα, εστίαση και εμπόριο, της βραχυχρόνιας μίσθωσης και των ανθρώπων που νοικιάζουν ένα ακίνητο για να ενισχύσουν το εισόδημά τους, των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται στον τουριστικό κλάδο αλλά και στην κατασκευή η οποία αναπτύσσεται διαρκώς λόγω των επενδύσεων που φέρνει ο τουρισμός στη χώρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, οι εξαγωγές υπηρεσιών κατέγραψαν ρεκόρ το 2022, με τον τουρισμό να φέρνει στα κρατικά ταμεία έσοδα ύψους 17,6 δισ. ευρώ, δηλαδή 2,6 δισ. παραπάνω από ό,τι είχε προβλέψει το υπουργείο Οικονομικών στον προϋπολογισμό, εκτίμηση η οποία, μάλιστα, είχε γίνει πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και ακολουθήσει το ντόμινο οικονομικών κρίσεων.

«Προφανώς, όποιον και να ρωτήσετε, θα σας το επιβεβαιώσει: Τους ξενοδόχους στους παραδοσιακούς οικισμούς των χειμερινών προορισμών, στην Αθήνα όπου πέτυχε η πολιτική μας για city break με αποτέλεσμα να έχουμε τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στα εστιατόρια και στα ταβερνάκια μας στα νησιά και στους ορεινούς προορισμούς, στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι δουλεύουν στη διασκέδαση, τους ξεναγούς κ.λπ. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είδαν αύξηση στα εισοδήματά τους. Αυτή είναι η λαϊκή οικονομία, είναι η διάρθρωση της μεσαίας τάξης, είναι οι μικροί και οι μεσαίοι, δεν είναι οι μεγάλοι», σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού.

«Ποια ήταν η φιλολαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι έχει να κάνει με τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τα οποία θέλουν μονίμως να επικαλούνται; Τα υπερφορολόγησαν αγρίως, τα τσάκισαν και δεν άφησαν καμία προοπτική στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι έφευγαν συλλήβδην στα εξωτερικό, δεν άνοιγε καμία νέα επιχείρηση, δεν υπήρχε καμία προοπτική», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου