ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α. Σκέρτσος: Πρώτα ανοίγουν τα σχολεία και μετά η εστίαση

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Σκέρτσος

Καλε­σμέ­νος στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλη­μέρα Ελλάδα» ήταν ο Υφυ­πουρ­γός παρά τω Πρω­θυ­πουργώ, Άκης Σκέρ­τσος.

Όπως είπε, «βιώ­νουμε εδώ και έναν χρόνο μια πολύ δύσκολη κατά­σταση, προ­σπα­θούμε να ενι­σχύ­σουμε το ΕΣΥ, υπάρχει δια­φά­νεια στην δια­χεί­ριση της παν­δη­μίας, έχουμε λάβει πολλά μέτρα οικο­νο­μι­κής στή­ρι­ξης, έχουμε κάνει προ­σλή­ψεις και έχουν γίνει πολλές επεν­δύ­σεις στο ΕΣΥ, έχουν δημιουρ­γη­θεί πολλές κλίνες ΜΕΘ».

Σημεί­ωσε ότι «με βάση τις δυνα­τό­τη­τες της η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλύ­τερα από άλλες χώρες στην ΕΕ. Έχουμε ανα­λο­γικά πολύ λιγό­τε­ρους θανά­τους. Η αντι­πο­λί­τευση δεν μπορεί να κάνει κριτική με βάση αντι­κει­με­νι­κούς αριθ­μούς», ενώ συμπλή­ρωσε ότι μπορεί τελευ­ταία, καθώς βρι­σκό­μα­στε στην κορύ­φωση του τρίτου κύματος στην Ελλάδα, να έχουμε αυξη­μένο αριθμό θανάτων, όμως η γενική εικόνα που πρέπει να λαμ­βά­νε­ται υπόψη, συνο­λικά από την αρχή της παν­δη­μίας μέχρι σήμερα, δείχνει ότι η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλύ­τερα συγκρι­τικά με άλλες χώρες στην Ευρώπη.

Σε σχέση με την χαλά­ρωση των μέτρων, ενώ υπάρχει έξαρση στα κρού­σματα, ο κ. Σκέρ­τσος ανέφερε ότι «ο αριθμός των κρου­σμά­των εξαρ­τά­ται από τον αριθμό των τεστ. Το φθι­νό­πωρο είχαμε 2.000-3.000 κρού­σματα με τα μισά ή το 1/3 των τεστ που κάνουμε σήμερα. Η δυνα­τό­τητα για τεστ αυξά­νε­ται στα­διακά. Θυμίζω ότι πέρσι ξεκι­νή­σαμε από τα 1.000 τεστ και τώρα είμαστε στα 60.000 και με τα ατομικά, οικιακά τεστ θα πάμε σε πολύ υψηλά νούμερα. Αξιο­ποιούμε τις δυνα­τό­τη­τες της επι­στή­μης. Τα μέτρα που λαμ­βά­νουμε είναι δυνα­μικά και έχουν στόχο να λει­τουρ­γή­σει και λίγο η αγορά και μετά και τα σχολεία».

Ερω­τη­θείς γιατί δεν ανοίγει η Εστίαση πριν από το Πάσχα και να ανοί­ξουν μετά το Πάσχα τα σχολεία, ο κ. Σκέρ­τσος είπε ότι «η προ­τε­ραιό­τητα σε αυτήν την φάση είναι να ανοί­ξουν τα σχολεία της δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης και δη τα Λύκεια, δεδο­μέ­νου ότι έχουν μείνει πολύ καιρό κλειστά, ενώ υπάρ­χουν και οι εξε­τά­σεις των παιδιών. Αυτό έχει συζη­τη­θεί στην Επι­τροπή και θα τεθεί εκ νέου την ερχό­μενη εβδο­μάδα».

«Η χρη­σι­μό­τητα των self test είναι η επα­να­λη­πτι­κό­τητα τους. Δεν σημαί­νει ότι κάναμε τεστ και βγήκε αρνη­τικό ότι είμαστε εντάξει. Μπορεί να κολ­λή­σουμε στο επόμενο μισάωρο. Είναι ένα εργα­λείο για να μας βοη­θή­σει να εντο­πί­σουμε κρού­σματα», είπε ο κ. Σκέρ­τσος, ανα­φέ­ρο­ντας ότι όλα τα self test θα είναι ευρω­παϊ­κών προ­δια­γρα­φών, φέρο­ντας την σήμανση CE και ότι από την ερχό­μενη εβδο­μάδα θα είναι δια­θέ­σιμα στα φαρ­μα­κεία.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.