Τοπικές Ειδήσεις

Νέος Δκτής ΑΣΔΕΝ ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης

Μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την τοποθέτηση των αντιστρατήγων, αντιναυάρχων, αντιπτεράρχων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται ως εξής:

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Αρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης

Αρχηγός ΓΕΝ: Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης

Αρχηγός ΓΕΑ: Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης

Διοικητής 1ης Στρατιάς: Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας (έως σήμερα διοικητής ΑΣΔΕΝ)

Αρχηγός Στόλου: Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης (παραμένων)

Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας: Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς (παραμένων)

Διοικητής Δ Σώματος Στρατού: Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης (νεοπροαχθείς)

Επιθεωρητής Αναδιοργάνωσης Στρατού Ξηράς-Συντονιστής Σύστασης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) – Διοικητής ΔΕΠ (με την ενεργοποίηση αυτής), αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας (νεοπροαχθείς)-(πρόκειται για τη μετεξέλιξη της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων που υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ)

Υπαρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Γέωργιος Κέλλης (νεοπροαχθείς)

Διοικητής Γ Σώματος Στρατού/ NRDC-GR: Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός (νεοπροαχθείς)

Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης (παραμένων)

Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ: Αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας έως σήμερα διοικητής ΔΑΥ-νεοπροαχθείς)

Επιτελάρχης ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Ιωάννης Παπαναγνώστου (νεοπροαχθείς)

Διοικητής ΑΣΔΕΝ :Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης (έως σήμερα επιτελάρχης ΓΕΣ)

Γενικός Επιθεωρητής Στρατού- Διοικητής Δόγματος Εκπαίδευσης: Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης (έως σήμερα Διοικητής Δ Σώματος Στρατού)

Διοικητής Γ Σώματος Στρατού/ NRDC-GR) Διοικητής ΑΣΔΥΣ: Αντιστράτηγος Λεωνίδας Κακαβάς (παραμένων)

Διοικητής ΣΕΘΑ: Αντιστράτηγος Θεμιστοκλής Γρυμπίρης (νεοπραχθείς)

Διοικητής ΔΔΜΝ: Αντιναύαρχος Γεώργιος Μπαμπλένης (παραμένων)

Γενικός Επιθεωρητής ΓΕΑ: Αντιπτέραρχος Γεώργιος Καραδήμας (έως σήμερα επιτελάρχης ΔΑΥ-νεοπροαχθείς)

Διοικητής ΔΑΥ: Υποπτέραρχος Γέωργιος Βαγενάς (νεοτοποθετηθείς -έως σήμερα διευθυντής Α Κλάδου ΓΕΑ).

Ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης

Ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης γεννήθηκε το 1963 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Εισήλθε το 1982 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1986 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού.

Ως κατώτερος Αξιωματικός, υπηρέτησε σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων με τα καθήκοντα του Διμοιρίτη και του Διοικητή Λόχου (Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, Μοίρες Αμφίβιων Καταδρομών, 35 ΜΚ, Τάγμα Πεζοναυτών).

Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Όπλου του και τα αντίστοιχα των Ειδικών Δυνάμεων. Παράλληλα δε, έχει παρακολουθήσει το σχολείο κατάρτισης SOF στο International Long Range Reconnaisance Patrol School (ILRRPS) της Γερμανίας, σχολείο Αξκων του ΝΑΤΟ στο Oberammergau,το σχολείο σχεδίασης Ειδικών Επιχειρήσεων στο Βέλγιο καθώς και Επιχειρησιακή Σχεδίαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Ασφάλειας και Άμυνας στη Βιέννη.

Το 2000 φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου (ΑΣΠ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος Αξιωματικός το 1999 τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής στο 5ο ΕΤΕΘ και στη συνέχεια με την αποφοίτησή του από την ΑΣΠ υπηρέτησε ως Επιτελής στη 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (13η ΔΕΕ).

Ακολούθως, υπηρέτησε ως Υπασπιστής Α/ΓΕΣ (2002-2004) και το 2004 τοποθετήθηκε στο Strategic Direction Center (SDC) του SHAPE στο Βέλγιο όπου το 2007 του απονεμήθηκε η υψηλότερη ηθική αμοιβή-έπαινος (commendation in recognition for exceptional services), για τις υπηρεσίες του.

Το 2007 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Ζ΄Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ) (2007-2010) και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως Τμηματάρχης Εθνικών Σχεδίων στη Διεύθυνση Σχεδίων του ΓΕΕΘΑ.

Με την προαγωγή του σε Συνταγματάρχη το 2011, φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής στη 13η ΔΕΕ ενώ το 2014 τοποθετήθηκε Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Σχεδίασης και Προγραμματισμού (ΔΑΣΠ) του ΓΕΣ.

Το 2015 προήχθη σε Ταξίαρχο και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών (1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ).Το 2016 τοποθετήθηκε ως Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ).

Το 2018 προήχθη σε Υποστράτηγο συνεχίζοντας ως Διοικητής της ΔΔΕΕ και το 2019 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ «Διαγοριδών».

Με απόφαση του ΣΑΓΕ στις 09 Μαρτίου 2020 προήχθη σε Αντιστράτηγο και με απόφαση του ΚΥΣΕΑ ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Στον Αντιστράτηγο Νικόλαο Φλάρη, έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπομένων Παράσημων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων.

Είναι κάτοχος τίτλου ετήσιου κύκλου σπουδών του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών «Centre d’ Etudes Diplomatiques et Strategiques». Επίσης, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στις «Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Είναι εν ενεργεία Αλεξιπτωτιστής και Υποβρύχιος Καταστροφέας και ομιλεί την αγγλική και βουλγαρική γλώσσα.

Ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης είναι έγγαμος με την Πηνελόπη Παπαδάκη, ιδιωτική υπάλληλο και έχει 3 τέκνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου