Τοπικές Ειδήσεις

Aντιδράσεις για εκδήλωση στο Καστελλόριζο που πραγματοποιήθηκε εν μέσω της πανδημίας

Εν μέσω των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς της πανδημίας, κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετέβη στο Καστελλόριζο όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση κατοίκων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου!
Η ενημέρωση αφορούσε στο έργο «Αποκατάσταση Λιμενικής Υποδομής-Παραλιακής Ζώνης Μεγίστης για την αποτροπή άμεσου κινδύνου» και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.
H εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας, στο Καστελλόριζο, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες και προβληματισμό, παρά το γεγονός ότι έχει χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer στους κατοίκους και είναι εμβολιασμένοι κατά του covid-19.
Ο εμβολιασμός δεν αναιρεί την υποχρεωτικότητα στην τήρηση των μέτρων κατά του covid και για το λόγο αυτό, η μετάβαση του κλιμακίου στο νησί και η διοργάνωση εκδήλωσης προκάλεσε εύλογες αντιδράσεις, την ώρα που τα… πρόστιμα πέφτουν βροχή στους πολίτες οι οποίοι τα παραβιάζουν.
Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Ιάκωβος Γρύλλης, δημοσίευσε και φωτογραφία από την εν λόγω συγκέντρωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, συνοδεύοντάς την με το εξής σχόλιο:
“Η φωτό είναι από σημερινή (Κυριακή 28.02.2021) ΔΗΜΟΣΙΑ εκδήλωση με συμμετοχή 40+ ατόμων σε νησί της Δωδεκανήσου, εν μέσω πανδημίας και lockdown.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ απαγορεύονται οι Συναθροίσεις/ Δημόσιες ή ιδιωτικές εκδηλώσεις για όλο το Φεβρουάριο.
Επειδή μερικοί μπορεί να βιαστούν να μιλήσουν για «ατομική ευθύνη» και «ανευθυνότητα των πολιτών», να αναφέρω ότι η πρωτοβουλία για την ενημερωτική εκδήλωση, προέρχεται από υψηλόβαθμα στελέχη υπουργείου, παρουσία δε Γενικού Διευθυντή. Προφανώς είναι απίθανο να έγινε χωρίς την ύπαρξη έγκρισης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επί του θέματος.
Αν και ο σκοπός της ανάρτησης δεν αφορά το «περιεχόμενο» της εκδήλωσης, ενημερωτικά αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε προκειμένου να «καμφθούν» αντιδράσεις πολιτών για έργο που επίκειται να κατασκευαστεί χωρίς την ύπαρξη των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και με αμφίβολο αισθητικό αποτέλεσμα. Εκκρεμεί αίτηση στο ΣΤΕ για ακύρωση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Αναρωτιέμαι εάν θα υπάρξει παρέμβαση για την πρωτοφανή παραβίαση των περιοριστικών μέτρων”.
Την ώρα που η συζήτηση για την πιθανότητα να χρειάζεται και τρίτη δόση εμβολίου έχει ήδη ανοίξει, η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Καστελλόριζο προκαλεί αντιδράσεις και ερωτηματικά για το κατά πόσον έπρεπε να πραγματοποιηθεί εν μέσω covid, τουλάχιστον με αυτή τη μορφή και γιατί δεν αναζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις για την ενημέρωση των κατοίκων και των τοπικών φορέων.
Ο αντίλογος πάντως, αναφέρει ότι η ενημέρωση έπρεπε να πραγματοποιηθεί και ελήφθη υπ΄όψιν το γεγονός ότι οι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί.
Να σημειωθεί ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.
Αφορά στην αποκατάσταση της λιμενικής υποδομής, την επισκευή των κρηπιδωμάτων του λιμένα και την ανάδειξη της παραλιακής ζώνης του νησιού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου