Θετικές εξελίξεις αναμένονται γύρω από την συνέχιση της λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να περάσει από τη Βουλή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου η τροπολογία για την ανανέωση του καταστατικού της, που έληξε στο τέλος του προηγούμενου έτους και που αν δεν ανανεωθεί, παύει οριστικά η λειτουργία αυτής της πρότυπης δομής, η οποία συνείσφερε τα μέγιστα στη δασοπροστασία.

Σημειώνεται ότι είχε πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνάντηση των εκπροσώπων όπου συζητήθηκε διεξοδικά η κατάθεση σχετικής τροπολογίας για την παράταση του καταστατικού της εταιρείας και κατ’ επέκταση τη διασφάλιση της λειτουργίας της σε βάθος χρόνου.
Αυτό που ζητούν εξ αρχής είναι μια παράταση 15 ετών (ει δυνατόν) ώστε να διασφαλιστούν και οι θέσεις εργασίας που υπάρχουν. Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ λειτουργεί στη Ρόδο και στο νησί της Κω και απασχολεί 65 εργαζόμενους.
Σημειώνεται ότι πέρα από το υπουργείο Εσωτερικών, είναι αρμόδιο για την υπόθεση και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς η λειτουργία της δομής εμπίπτει στη νησιωτικότητα. Ο κ. Σαντορινιός, ο οποίος γνωρίζει καλά τη δομή της εταιρείας και την προσφορά της, είχε δηλώσει ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες για την υπογραφή της τροπολογίας. Θα εξετάσει όμως όλα τα επιμέρους ζητήματα με τους συνεργάτες του προκειμένου να δοθεί η επιθυμητή λύση.
Σημειώνεται ακόμη ότι, στο φάκελο που προσκομίστηκε στον αν. υπουργό περιλαμβανόταν και βεβαίωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την συνδρομή της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στην δασοπυρόσβεση αλλά και έγγραφα και αποφάσεις από το Εργατικό Κέντρο, το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που έχουν αποδείξει εμπράκτως τη στήριξή τους στη δομή.
Μάλιστα, η ΠΝΑΙ που χρηματοδοτεί την λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, υπέγραψε πέρσι τον Ιούλιο, την σχετική Προγραμματική Σύμβαση την οποία χρηματοδοτεί με 500.000 ευρώ (συνολικά μέχρι σήμερα, έχει διαθέσει 2εκ. ευρώ για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ).
«Είμαστε σε αναμονή και αισιοδοξούμε. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η τροπολογία έχει ήδη εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή του υπουργείου και αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου εκτός απροόπτου πάντα!
Είμαστε πάντα σε επικοινωνία με τον αν. υπουργό κ. Σαντορινιό.
Μαθαίνουμε ότι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης έχει δώσει το πράσινο φως για την τροπολογία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ κ. Ρεσβάνης στη “δημοκρατική”.
Σε περίπτωση που όντως η τροπολογία εγκριθεί, στόχος είναι να γίνουν το συντομότερο δυνατό όλες οι διαδικασίες προκειμένου να η εταιρεία να λειτουργήσει με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και να ενισχύσει το έργο της ΠΥΡ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ