Ειδήσεις

Βρετανίδα πρέσβης: Το Brexit δεν αλλάζει τίποτα για τους Ελληνες μέχρι το τέλος του 2020

 

Για την μετά Brexit εποχή, αλλά και την αισιοδοξία της για μια καλή συμφωνία της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση μίλησε η Βρετανίδα Πρέσβης στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ.

«Επιδιώκουμε σε μια συμφωνία που θα επιτρέψει την μέγιστη ελευθερία των συναλλαγών και τα ελάχιστα εμπόδια στο εμπόριο. Θα είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση ιδιαίτερα επειδή πρέπει να κλείσει σε ένα χρόνο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κλείσουμε και φιλόδοξοι ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία και για τις δυο πλευρές», τόνισε η Κέιτ Σμιθ σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6».
«Θα είμαστε τώρα κυρίαρχη χώρα, με ανεξάρτητη φωνή, με περισσότερη αυτονομία. Θα υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων στον κόσμο», συμπλήρωσε.
«Για τους Ελληνες δεν αλλάζει τίποτα από το Brexit»

Εν συνεχεία, μιλώντας για τους Ελληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Μεγάλη Βρετανία είπε «για τους Ελληνες και για καμία επιχείρηση δεν αλλάζει τίποτα μέχρι το τέλος του 2020. Οι κανονισμοί της ΕΕ, εφαρμόζονται κανονικά για τους επόμενους έντεκα μήνες. Για τους Ελληνες που ζουν στη Βρετανία και για τους Βρετανούς που ζουν στην Ελλάδα, τα δικαιώματά τους είναι διασφαλισμένα από την συμφωνία αποχώρησης. Οχι μόνο μέχρι το τέλος του 2020, αλλά για πάντα».

Για τα ελληνοτουρκικά
Τέλος, αναφερόμενη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπογράμμισε ότι «μας ανησυχεί η ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται αποκλιμάκωση και επιστροφή στον διάλογο και καλούμε όλα τα μέρη να εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση. Οι διαφορές πρέπει να λύνονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου