Τοπικές Ειδήσεις

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα για την ενδοικoγενειακή βία

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα με τίτλο: «Eνδοικoγενειακή Βία: Γυναίκα και Παιδί. Δυνατότητες Ανίχνευσης-Πρόληψης-Αντιμετώπισης» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 στο χώρο του Ιδρύματος Σταματίου από την κα. Ζωάννου Άννα, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και τις Δομές Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προαγωγή του «αθέατου» κοινωνικού φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, ως ένα δημόσιο ζήτημα που αφορά όλους, έτσι ώστε να συμβάλει στη μείωση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και τη μηδενική ανοχή απέναντι σε αυτή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Α΄ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, το Europe Direct Δωδεκανήσου της ΑΝΔΩ, την ΧΕΝ Ρόδου, το Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας, τη Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ρόδου, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και πλήθος κόσμου

Την εκδήλωση άνοιξε η κα. Ζωάννου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, αναφερόμενη στις διαστάσεις του κοινωνικού φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας και στις δυνητικές επιπτώσεις στη γυναίκα και στο παιδί. Χαιρετισμό απηύθυναν o κ. Καλλιωράκης Αστυνομικός Διευθυντής Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου και ο κ. Περίδης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ακόμη ο κ. Μηνατσής, Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου και ο κ. Μανδρακός, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αρχικά παρουσιάστηκαν οι Δομές Υποστήριξης Γυναικών από με την κα. Μηνατσή, κοινωνιολόγο και την κα. Φακιδαράκη, ψυχολόγο, οι οποίες αναφέρθηκαν στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου, στον κύκλο της βίας και στον αντίκτυπο που έχει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας στη γυναίκα και στα παιδιά. Ακολούθησε ο κ. Στεφανάκης, ψυχολόγος, που παρουσίασε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εισαγωγή μιας γυναίκας σε αυτόν. Στη συνέχεια ο κ. Τσακιράκης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, αναφέρθηκε στο χειρισμό των υποθέσεων της Ενδοοικογενειακής Βίας από την Ελληνική Αστυνομία ενώ ο κ. Καντιδενός, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, ανέλυσε την σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, το περιεχόμενο της και τις συνέπειες στην Ελληνική έννομη τάξη. Η εκδήλωση έκλεισε με τις ομιλίες του κ. Σουρούλια, Ειδικού Παιδοψυχίατρου-Ψυχοθεραπευτή, ο οποίος ανέπτυξε το

φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης και του παιδικού τραύματος και της κα. Μουτάφη, Προέδρου της ΧΕΝ, που ανέδειξε καλές πρακτικές της ΧΕΝ στα σχολεία για την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του κοινού. Το συντονισμό της ημερίδας ανέλαβε η κα. Παπασάββα, από το Europe Direct Δωδεκανήσου της ΑΝΔΩ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες δίνονται στο Ίδρυμα Σταματίου για τη ζεστή φιλοξενία στο χώρο του, στο EuropeDirect Δωδεκανήσου της ΑΝΔΩ για την παροχή καφέ και γλυκισμάτων στο παρευρισκόμενο κοινό, καθώς και στο Ραδιόφωνο Λυχνάρι, που ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου