Ειδήσεις

Σε προτεραιότητα οι δικογραφίες για κακουργηματική ρευματοκλοπή

Σε προτεραιότητα έχει τεθεί από την τακτική Ανακρίτρια Ρόδου η διεκπεραίωση δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί σε βάρος επιχειρηματιών της Ρόδου μετά από μηνύσεις της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε Α.Ε. (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) για κακουργηματική ρευματοκλοπή.
Οι κύριες ανακρίσεις για υποθέσεις του είδους ξεκινούν συγκεκριμένα αύριο Παρασκευή.
Ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας έχουν κληθεί συγκεκριμένα για να απολογηθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι ανώνυμης ξενοδοχειακής εταιρείας με έδρα το Φαληράκι.
Την 31η Οκτωβρίου 2014, συνεργείο της Διεύθυνσης Περιφερείας Νησιών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε,  διενήργησε έλεγχο, στο  ξενοδοχείο, προκειμένου να διαπιστώσουν την ομαλή λειτουργία και καταγραφή του ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο καταναλώνεται.
Στο παραπάνω ξενοδοχείο λειτουργούσε μετρητής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δυνάμει συμβολαίου προμηθείας – παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία είχε καταρτισθεί μεταξύ της Δ.Ε.Η. Α.Ε.  το 1988.
Αρχικά διαπιστώθηκε ότι η σφραγίδα του μετρητή της παροχής, ο οποίος ήταν εγκατεστημένος στο ξενοδοχείο και ήταν προορισμένος για την καταμέτρηση της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία καταναλωνόταν σ΄ αυτό,  είχε παραβιασθεί και εντέχνως είχε καλυφθεί η παραβίαση, ώστε να μην είναι ορατή, αντιληπτή και διαπιστώσιμη εύκολα, ούτε από τον καταμετρητή της εταιρίας ούτε από κάποιο τρίτο.
Στη συνέχεια, σε σχετικό ειδικό τεχνικό έλεγχο, ο οποίος ακολούθησε διαπιστώθηκε, ότι στο κιβώτιο δοκιμών στις γέφυρες των εντάσεων υπήρχαν κόλλες με συνέπεια να μην καταγράφεται η συνολική καταναλωθείσα ενέργεια.
Με την παρέμβαση αυτή, επιτυγχάνετο κατά τρόπο παράνομο να καταγράφεται κατανάλωση ισχύος και αντίστοιχη αξία ηλεκτρικού ρεύματος μειωμένη της πραγματικής.
Στη συνέχεια την αυτή ημερομηνία έγινε αντικατάσταση του κιβωτίου δοκιμών και τοποθετήθηκε νέα σφραγίδα στο κιβώτιο.
Προσδιορίστηκε ότι η παρέμβαση στον μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος είχε γίνει από τις 10.04.2008, οπότε σύμφωνα με τα τηρούμενα στο αρχείο, δεδομένα των λογαριασμών καταναλώσεως ηλεκτρικού ρεύματος, διαπιστώθηκε τεράστια πτώση στην καταγραφή της πραγματικής καταναλώσεως, η οποία διήρκεσε έως και την 31-10-2014, ημερομηνία κατά την οποία εντοπίσθηκε, σύμφωνα με όσα εκτίθενται ανωτέρω.
Για τον παραπάνω έλεγχο συντάχθηκε, το από 31-10-2014  δελτίο  στοιχείων ρευματοκλοπής – έκθεση τεχνικού ελέγχου, στην οποία καταγράφηκε ο τρόπος διενέργειας της ρευματοκλοπής.
Μετά την διαπίστωση αυτή, ενημερώθηκε ο Διευθυντής Ρόδου της εταιρίας, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε εγγράφως την εταιρία των εγκαλουμένων για τα αποτελέσματα του ελέγχου  της παραβίασης και τον τρόπο διενέργειας της ρευματοκλοπής γνωστοποιώντας ταυτόχρονα το μέγεθος της διαφυγούσας ηλεκτρικής ενέργειας, με 2 επιστολές της εταιρίας, στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων ότι η ποσότητα της διαφυγούσας ηλεκτρικής ενέργειας ανήλθε για το χρονικό διάστημα από τις 10.04.2008 έως την 31.10.2014 σε 1.062,264 KWh (σχετ.3-4).
Από την εκ νέου τιμολόγηση, προέκυψε χρεωστική διαφορά ποσού ΕΥΡΩ € 180.850 πλέον ΦΠΑ.
Με επιστολή της Δ.Ε.Η. Α.Ε., η οποία επίσης κοινοποιήθηκε στην ως άνω εταιρία, της γνωστοποιήθηκε το παραπάνω περιστατικό καθώς και η διάρκεια και το μέγεθος της διαφυγούσας ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της παρεμβάσεως και της ρευματοκλοπής για το χρονικό διάστημα από 10.04.2008 έως την 31.10.2014 ανερχομένου σε 1.062.264 KWh, καθώς και η αξία αυτής ανερχομένης στο ποσό των € 151.263,24 πλέον φόρων (ΕΤΜΕΑΡ, ΕΦΚ ΔΕΤΕ και ΦΠΑ).
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου