Ειδήσεις

Ανεστάλη η έξωση του κέντρου “Θάλασσα”

Με την υπ’ αρίθμ. 293/2016 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής που υπέβαλε η εταιρεία «Ε. ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ – Ι. ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ Ο.Ε» με το διακριτικό τίτλο «QUALITY», που λειτουργεί το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «Θάλασσα», για την έξωσή της, από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου.
Ανεστάλη ομοίως και το σκέλος της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία μισθωτικών διαφορών) που υποχρεώνει την εναγόμενη να καταβάλει στον Ναυτικό Ομιλο το ποσό των 161.569,93 ευρώ με το νόμιμο τόκο.
Η εταιρεία αφού άσκησε συγκεκριμένα έφεση κατά της ως άνω αποφάσεως, υπέβαλε και αίτηση αναστολής διαμαρτυρόμενη για την επαχθή σε βάρος της απόφαση.
Υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι εσφαλμένα το δικαστήριο διέταξε την έξωση της λόγω δυστροπίας και λήξης της σύμβασης μίσθωσης αφού οι παραπάνω νομικές βάσεις προϋποθέτουν έγκυρη σύμβαση, ενώ η σύμβαση μίσθωσής της κατά το χρόνο άσκησης της αγωγής (31-1-2013) ήταν απολύτως άκυρη.
Επιπλέον διαμαρτύρεται διότι το δικαστήριο δεν δέχτηκε τον ισχυρισμό της ότι εφόσον η μίσθωση συνομολογήθηκε από τα μέρη ως επαγγελματική, η διάρκειά της ήταν 12ετής.
Υποστηρίζει επιπλέον ότι υφίσταται έλλειψη ενεργητικής νομιμοποίησης προς άσκηση αγωγής από το αντίδικο σωματείο που κατέχει το μίσθιο δυνάμει σύμβασης χρησιδανείου.
Ισχυρίζεται ακόμη ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψιν την ένστασή της για μείωση του μισθώματος σε ποσοστό 80% για όσο χρόνο το μίσθιο έφερε πραγματικό ελάττωμα και συγκεκριμένα διότι ήταν αυθαίρετο.
Θυμίζουμε ότι ο ΝΟΡ υποστηρίζει ότι η εταιρεία δεν έχει καταβάλει μισθώματα ύψους 62.235,18 ευρώ ενώ υπολογίζει ότι η ωφέλεια της από τη μίσθωση, αν αυτή είχε καταρτισθεί έγκυρα για το χρονικό διάστημα από 1-8-2010 μέχρι και 25-7-2012 ανέρχεται στο ποσό των 178.873,04 ευρώ, συνιστάμενη στα ποσά που θα πλήρωνε για τη χρήση των μίσθιων χώρων στα πλαίσια μίας έγκυρης μίσθωσης.
Το δικαστήριο έκρινε ότι ο λόγος εφέσεως της εταιρείας, που υποστηρίζει ότι δεν απαιτείτο η λήψη άδειας της επιτροπής παραμεθορίου για την παράταση της μίσθωσης μετά την εξαετία θα ευδοκιμήσει και περαιτέρω ότι η έξωση της από το μίσθιο θα της προκαλέσει δυσχερώς επανορθώσιμη ζημία δεδομένης της κακής οικονομική της κατάστασης.
Την εταιρεία εκπροσωπούν οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής και Γ. Καραμιχάλης και τον όμιλο ο δικηγόρος κ. Δ. Αποστολάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου