ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η χρυσή πεντάδα αγορών-προορισμών για τον ελληνικό τουρισμό τον Σεπτέμβριο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τουριστες

Πάντως οι τιμές των ελλη­νι­κών ξενο­δο­χείων, παρά τις ανο­δι­κές τάσεις, και σύμφωνα με τα στοι­χεία της trivago, κινού­νται στους περισ­σό­τε­ρους προ­ο­ρι­σμούς σε αντα­γω­νι­στικά επίπεδα, συγκρι­νό­με­νες με τις τιμές των ξενο­δο­χεια­κών μονάδων αντί­στοι­χων προ­ο­ρι­σμών του εξω­τε­ρι­κού, σύμφωνα με το μηνιαίο στα­τι­στικό δελτίο Οκτω­βρίου του INSETE Intelligence.

Εξαί­ρεση απο­τε­λούν η Μύκονος και η Σαντο­ρίνη που έχουν πλέον καθιε­ρω­θεί διεθνώς ως προ­ο­ρι­σμοί υψηλής δαπάνης και αντλούν την πελα­τεία τους από τις υψη­λό­τε­ρες εισο­δη­μα­τι­κές τάξεις διεθνώς. Οι κυριό­τε­ροι προ­ο­ρι­σμοί ήταν η Αθήνα, η Μύκονος, η Σαντο­ρίνη και η Κρήτη. Για την ελλη­νική αγορά, δημο­φι­λείς προ­ο­ρι­σμοί είναι η Αθήνα, η Θεσ­σα­λο­νίκη, το Ναύπλιο η Χώρα της Τήνου και τα Χανιά.

Την ίδια ώρα  Σεπτέμ­βριο του 2018, η κύρια αγορά κρα­τή­σεων για την Ελλάδα ήταν η βρε­τα­νική, παρα­μέ­νο­ντας στην ίδια θέση σε σχέση με το Σεπτέμ­βριο του 2017 σύμφωνα με το μηνιαίο στα­τι­στικό δελτίο Οκτω­βρίου του INSETE Intelligence.  Ακο­λου­θεί η γερ­μα­νική στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση βρί­σκε­ται η ιταλική αγορά. Στη τέταρτη θέση εμφα­νί­ζε­ται η βουλ­γά­ρικη και στην πέμπτη θέση η γαλλική αγορά. Οι 4 πρώτες αγορές παρέ­μει­ναν αμε­τά­βλη­τες το Σεπτέμ­βριο του 2018 σε σύγκριση με το Σεπτέμ­βριο του 2017, ενώ η Γαλλία ανέβηκε στη πέμπτη θέση σε αντί­θεση με τον Σεπτέμ­βριο του 2017, όπου την πέμπτη θέση κατείχε η Ρου­μα­νία. Στο ακό­λουθο διά­γραμμα απο­τυ­πώ­νε­ται η εξέλιξη των top-3 κυριό­τε­ρων αγορών για τη Ελλάδα, για το έτος 2017 καθώς και για το τρέχον έτος (Σεπτέμ­βριος 2018).

Το Σεπτέμ­βριο του 2018, στην πρώτη θέση προ­τί­μη­σης της γερ­μα­νι­κής αγοράς βρί­σκε­ται η Αθήνα, ακο­λου­θού­μενη από τη Χώρα της Μυκόνου. Στην τρίτη θέση βρί­σκε­ται η Γεωρ­γιού­πολη. Στην τέταρτη θέση βρί­σκε­ται η Οία και στην πέμπτη τα Φηρά. Στην έκτη  θέση βρί­σκε­ται η πόλη της Ρόδου. Η δεκάδα συμπλη­ρώ­νε­ται με 4 προ­ο­ρι­σμούς της Κρήτης: Ρέθυμνο (έβδομή), Μάλια (όγδοη), Ελούντα (ένατη) και Άγιος Νικό­λαος (δέκατη θέση).

Το Σεπτέμ­βριο του 2018, στην πρώτη θέση προ­τί­μη­σης της βρε­τα­νι­κής αγοράς βρί­σκε­ται η Αθήνα, ακο­λου­θου­μένη από τη Χώρα της Μυκόνου. Η συγκε­κρι­μένη δυάδα παρα­μέ­νει σταθερή την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου για τα έτη 2017 και 2018. Στην τρίτη θέση βρί­σκε­ται η πόλη της Ρόδου. Ακο­λου­θούν 3 προ­ο­ρι­σμοί της Σαντο­ρί­νης, στην τέταρτη θέση βρί­σκε­ται το Καμάρι, στην πέμπτη η Οία και στην έκτη θέση τα Φηρά. Στην έβδομη θέση βρί­σκε­ται η πόλη της Κέρ­κυ­ρας, στην όγδοη το Ημε­ρο­βί­γλι και στην ένατη ο Πλάνος – Τσιλιβί. Στην δέκατη θέση βρί­σκε­ται για πρώτη φορά το 2018, στις προ­τι­μή­σεις της βρε­τα­νι­κής αγοράς η Ελούντα.

θέση βρί­σκε­ται η πόλη της Ρόδου. Η δεκάδα συμπλη­ρώ­νε­ται με 4 προ­ο­ρι­σμούς της Κρήτης: Ρέθυμνο (έβδομή), Μάλια (όγδοη), Ελούντα (ένατη) και Άγιος Νικό­λαος (δέκατη θέση).

Ακο­λου­θούν 5 προ­ο­ρι­σμοί της Σαντο­ρί­νης: Καμάρι (τρίτη θέση), Φηρά (τέταρτη), Περίσσα (πέμπτη), Οία (έκτη), Ημε­ρο­βί­γλι (έβδομη). Στη όγδοη θέση βρί­σκε­ται η πόλη της Ρόδου, στην ένατη θέση τα Χανιά και στη δέκατη ο Περί­βο­λος (Σαντο­ρί­νης) για πρώτη φορά το 2018 .

Γιώργος Αλε­ξά­κης

Πηγή: reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.