Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο πραγματοποίησε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2017, ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Αρχιπύραρχος κος Ηλίας Τσιτσίκας, στο πλαίσιο της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.
Πραγματοποιήθηκε γόνιμη συζήτηση, καθώς αναλύθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας και ενίσχυσης του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε θέματα ελέγχου και δυνατοτήτων της πόλης, αλλά και στο σχεδιασμό και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, μέσω της συνδρομής της υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρόδου και τους εθελοντές, θέτοντας ως τεκμήριο την επιτυχημένη διοργάνωση του 7ου εντατικού Σεμιναρίου «διαχείρισης θυμάτων καταστροφών», που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 με επιτυχία στο νησί μας.
Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη θωράκισης του νησιού, δεδομένου του χαρακτήρα του, ως απομακρυσμένη και ευάλωτη περιοχή συγκριτικά με την ηπειρωτική Ελλάδα, ειδικότερα κατά τη θερινή περίοδο, προκειμένου να παρουσιάζεται μία στοιχειώδης αυτονομίας. Επιπλέον εστίασε στην ετοιμότητα της Υπηρεσίας και στα μέτρα πυρασφάλειας στη Μεσαιωνική Πόλη, ενώ αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Δήμου για την μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το κέντρο της πόλης και την αναβάθμιση των περιφερειακών κλιμακίων.
Ο κος Χατζηδιακός διαβεβαίωσε το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αμέριστη στήριξη του Δήμου στο έργο του, όπως και από τη μεριά του ο Διοικητής διαβεβαίωσε το δήμαρχο ότι θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ