Ειδήσεις

Προκήρυξη υποτροφιών από το Δωδεκανησιακό Ίδρυμα Υποτροφιών

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δωδεκανησιακού Ιδρύματος Υποτροφιών υπό τον πρόεδρο του ΔΣ Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου Μιλτιάδη Λογοθέτη, και των μελών του ΔΣ προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννη Πάππου, του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Γιάννη Γλυνού, του Γραμματέα της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Πόκκια, και του προέδρου των λειτουργών Β’θμιας Εκπαίδευσης Ανδρέα Μαρίνου.
Σχετικά με την τελευταία προκήρυξη υποτροφιών τον Ιανουάριο του 2017 η οποία αφορούσε σε επιχορήγηση δέκα Δωδεκανησίων, κατατέθηκαν στο ΔΣ δυο επιπλέον χορηγίες για το ποσό των €2000 έκαστη από την εταιρεία ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ και το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, προκειμένου να μπορέσει το ίδρυμα να χορηγήσει συνολικά δεκατέσσερις (14) νέους και νέες Δωδεκανήσιους.
Κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν η έγκριση των όρων για το νέο κύκλο προκήρυξης τριών τουλάχιστον έως δέκα υποτροφιών σε υποψήφιους που επιλέγουν θέμα δωδεκανησιακού περιεχομένου για τη διπλωματική τους εργασία. Στην αξιολόγηση των υποψηφίων αποφασίστηκε να συνεκτιμηθούν οικονομικά κριτήρια, καθώς και η ακαδημαϊκή επίδοση, η συνάφεια της διπλωματικής με δωδεκανησιακό θέμα, το γεωγραφικό κριτήριο της απόστασης, καθώς και κοινωνικά κριτήρια.
Το ΔΣ αποφάσισε την αποστολή επωνύμως επιστολών σε επιφανείς Δωδεκανήσιους επιχειρηματίες προκειμένου να ενισχύσουν το κοινωνικό έργο του Ιδρύματος, το οποίο δεδομένης της συνάφειας των μεταπτυχιακών με δωδεκανησιακά θέματα έχει προσθετική αξία για τον τόπο και τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας.
Υπενθυμίζεται ότι το Δωδεκανησιακό Ίδρυμα Υποτροφιών χορηγεί υποτροφίες στο σύνολο των Δωδεκανήσιων νέων, ενισχύοντας εδώ και χρόνια την ακαδημαϊκή τους ανέλιξη και στηρίζοντας τα νησιά μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου