Ειδήσεις

Σύνδεση και πρόσβαση της Τροχαίας στο online σύστημα (NPDS) ανεύρεσης κατόχων αδειών ικανότητας οδήγησης του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών»

«Να δημιουργηθούν υποδομές για την άμεση πρόσβαση της Τροχαίας στο online σύστημα (NPDS) ανεύρεσης κατόχων αδειών ικανότητας οδήγησης του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών».

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας την ανάγκη άμεσης διασύνδεσης και πρόσβασης της Τροχαίας στο online σύστημα (NPDS) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να γίνεται άμεσα και σε πραγματικό χρόνο η ανεύρεση διπλώματος οδήγησης αλλά και ο έλεγχος.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η έλλειψη σύνδεσης με το online σύστημα ελέγχου για διασταύρωση κατοχής διπλώματος, δημιουργούν προβλήματα δυσλειτουργίας και μειώνουν την αποτελεσματικότητα του τροχονομικού ελέγχου.

Ο Βουλευτής ζητά να προβεί το Υπουργείο στην άμεση σύνδεση της Τροχαίας με το online σύστημα (NPDS) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ανεύρεση κατόχων αδειών ικανότητας οδήγησης, ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα οδήγησης για κάθε κατηγορία οδηγού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2017
Αρ.Πρ.: 846 1/11/2017

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
Κύριο Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Σύνδεση και πρόσβαση της Τροχαίας στο online σύστημα (NPDS) ανεύρεσης κατόχων αδειών ικανότητας οδήγησης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών»

Κύριοι Υπουργοί,

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ανταποκριθεί η Τροχαία στην αποστολή της, είναι η δυνατότητα πρόσβασης των υπηρεσιών της στο το online σύστημα (NPDS) ανεύρεσης κατόχων αδειών ικανότητας οδήγησης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Οι υπηρεσίες της Τροχαίας στα Δωδεκάνησα και ειδικότερα στη Ρόδο και στην Κω είναι αντιμέτωπες με σοβαρά προβλήματα, όπως τα συχνά τροχαία ατυχήματα ειδικά κατά την τουριστική περίοδο.
Η αντιμετώπιση αυτών των συνθηκών απαιτεί τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό στο σύστημα ελέγχου στοιχείων των οδηγών.
Η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος είναι μείζονος σημασίας για να καταστεί πιο αποτελεσματικός ο τροχονομικός έλεγχος.
Τη δεδομένη στιγμή, και σε πραγματικό χρόνο, ο αστυνομικός δεν μπορεί να διαπιστώσει αν ο ελεγχόμενος οδηγός είναι κάτοχος νόμιμης άδειας ικανότητας οδήγησης και ποιας κατηγορίας, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που αυτός επικαλεστεί ότι είναι κάτοχος αλλά δεν την έχει μαζί του.
Επίσης, λόγω της αδυναμίας πρόσβασης της Τροχαίας στο online σύστημα, δεν μπορεί να ελεγχθεί αν υφίσταται δέσμευση κάποιας άδειας και για ποιο λόγο έχει γίνει, και υπάρχει σαφής αμφισβήτηση για το αν ο ελεγχόμενος οδηγεί νόμιμα.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

1. Εάν προτίθενται να διαμορφώσουν τις υποδομές και τις προϋποθέσεις για τη διασύνδεση και την πρόσβαση της Τροχαίας στο online σύστημα (NPDS) ανεύρεσης κατόχων αδειών ικανότητας οδήγησης.

Ο ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου