Ειδήσεις

ΝΔ Ερωτηματολόγιο: Στην εξασφάλιση δουλειάς και στη εικόνα εγκατάλειψης στα κρατικά νοσοκομεία εστιάζουν οι πολίτες

Tου Δημήτρη Γκάτσιου

Οι ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά τοποθετούνται στις πρώτες θέσεις των προβλημάτων του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ουσιαστικότερος κοινωνικός στόχος η εξασφάλιση εργασίας. Αυτές οι απαντήσεις κυριαρχούν, μεταξύ άλλων, στα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, που σχεδίασε η ομάδα προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης. Απαντήσεις που ήρθαν στο προσκήνιο με την έναρξη του 3ου προσυνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο πραγματοποιείται στα Ιωάννινα, έχοντας στο επίκεντρό του τους πολίτες εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη.

Στο ερωτηματολόγιο της οδού Πειραιώς συμμετείχαν 14.894 πολίτες, καταθέτοντας τις απόψεις τους. Με βάση τις απαντήσεις τους οι μετέχοντες:

– Θεωρούν εσφαλμένη και αναποτελεσματική την άσκηση κοινωνικής πολιτικής με δανεικά.
– Επισημαίνουν ότι η εξασφάλιση δουλειάς αποτελεί σήμερα τον ουσιαστικότερο κοινωνικό στόχο.
– Προτάσσουν την ανάγκη να υπάρξουν φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση των νέων οικογενειών.

 – Απαριθμούν ως κύρια προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε εξοπλισμό και υλικά.
– Οι μεγάλες αναμονές και η εικόνα εγκατάλειψης στα κρατικά νοσοκομεία είναι αυτά που τους ενοχλούν περισσότερο.
– Συμφωνούν ότι το επαγγελματικό μάνατζμεντ στη διοίκηση των νοσοκομείων και οι συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς επιπλέον κόστος για τους πολίτες, είναι οι ενδεδειγμένες πολιτικές που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση των κρατικών νοσοκομείων.
– Επιθυμούν πιο ενεργό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
– Επιλέγουν τα φορολογικά κίνητρα για την επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης ως μια πολιτική που θα μπορούσε να καταστήσει πιο αποτελεσματικό και δίκαιο το ασφαλιστικό σύστημα.

“Η μεγάλη συμμετοχή στο ερωτηματολόγιο για το 3ο προσυνέδριο, που υπενθυμίζεται ότι δεν αποτελεί ασφαλώς επιστημονική δημοσκόπηση, αναδεικνύει εντούτοις το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών για τα θέματα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της υγείας και του ασφαλιστικού”, τονίζουν στη Νέα Δημοκρατία.

Σε λίγη ώρα από τώρα και με την ολοκλήρωση των εργασιών του προσυνεδρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρουσιάσει τις προτάσεις της οδού Πειραιώς σε τομείς μείζονες για την καθημερινότητα των πολιτών. Των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Παράλληλα, θα αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όπως αυτή για την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε καρκινοπαθείς και ΑμεΑ. “Κανένας καρκινοπαθής δεν θα ξανασταθεί σε ουρά για να πάρει τα φάρμακά του. Θα του παραδίδονται στο σπίτι του. Το ίδιο θα συμβεί και για όσους συμπολίτες μας πάσχουν από κάποια σοβαρή χρόνια πάθηση και σήμερα ταλαιπωρούνται, με απάνθρωπο τρόπο, στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ”, θα επισημάνει ο κ. Μητσοτάκης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ερωτηματολόγιου ΕΔΩ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου