Ρεπορτάζ

Επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης γνωστής επιχείρησης που επλήγη από την πανδημία του κορωνοϊού

Με προσωρινή διαταγή, που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Ρόδου με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων έγινε εν μέρει δεκτό το αίτημα που υπέβαλε ανώνυμη εμπορική βιομηχανική εταιρεία κατά της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ και διατάχθηκε η επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε επιχείρηση υπό τον όρο καταβολής 1.500 ευρώ το πρώτο πενθήμερο εκάστου μηνός και της ταυτόχρονης εξόφλησης των τρεχόντων οφειλών.
Συγκεκριμένα, η αιτούσα είχε συνάψει μία σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας δυνάμει της οποίας ηλεκτροδοτείται η επιχείρησή της που στεγάζεται σε ένα συγκρότημα βιομηχανικών και βιοτεχνικών κτηρίων και λειτουργεί ως εταιρεία εμπορίας ειδών τροφίμων.

Οπως ισχυρίζεται λόγω της πανδημίας covid-19 έχει πληγεί ανεπανόρθωτα ως επιχείρηση καθώς σταμάτησε η χονδρική πώληση σε μεγάλες ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες δεν λειτούργησαν φέτος ενώ από τις ελάχιστες παραγγελίες που είχαν δεν έχουν εισπράξει έως σήμερα το τίμημα με αποτέλεσμα να καταστούν ληξιπρόθεσμες οι οφειλές προς τη ΔΕΗ που άρχισαν να συσσωρεύονται από το 2019 και ανέρχονται σε 43.490 ευρώ.
Στη συνέχεια κι ενώ όπως εκθέτει η αιτούσα ακολούθησαν κάποιες διαπραγματεύσεις κι ενώ ήταν σε ισχύ και τηρούνταν ο διακανονισμός που είχε συμφωνηθεί ο ΔΕΔΔΗΕ προέβη αιφνιδίως σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και αφαίρεση του μετρητή με αποτέλεσμα να παύσει η λειτουργία της. Μετά από διαπραγματεύσεις, η αιτούσα δέχθηκε την πρόταση ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ να καταθέσει προκαταβολή 5.000 ευρώ για να υπαχθεί σε ρύθμιση και να γίνει επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.
Η εταιρεία έτσι και έπραξε αλλά αμέσως μετά την κατάθεση του ως άνω ποσού, προκειμένου να της επανασυνδέσουν το ρεύμα τής ζητήθηκε να πληρώσει επιπλέον 10.000 ευρώ ενώ ήδη γνώριζαν από προηγούμενες διαπραγματεύσεις ότι αδυνατούσε να τα καταβάλει. Αποτέλεσμα όλων αυτών και παρά τη συμφωνία μεταξύ τους ήταν η επιχείρηση να παραμένει κλειστή.
Για τους λόγους αυτούς η εταιρεία κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου αιτούμενη να γίνει προσωρινή επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης, να γίνει διακανονισμός της οφειλής καταβάλλοντας 1.000 ευρώ το μήνα και προσωρινή απαγόρευση εκ νέου διακοπής της ηλεκτροδότησης.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ.Σταματία Φίλια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου