Ρεπορτάζ

Απορρίφθηκαν οι προσφυγές ιδιοκτητών καταστημάτων στην Ακτή Μιαούλη για την ακύρωση προστίμων αυθαίρετης ηλεκτροδότησης

Με τρεις αποφάσεις της γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που αναρτήθηκαν χθες στην Διαύγεια απορρίφθηκαν ισάριθμες προσφυγές καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ακτή Μιαούλη της Ρόδου για την ακύρωση προστίμων που τους επιβλήθηκαν από τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για αυθαίρετη ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων σε παραλίες.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε επιβάλει πρόστιμα σε 5 εταιρείες της Ρόδου και σε έναν ιδιώτη στην Σύμη κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου και έλεγχο στις ηλεκτρικές τους εγκαταστάσεις.
Πιο συγκεκριμένα επιβλήθηκαν πρόστιμα:
-5.000 ευρώ σε εστιατόριο-καφετέρια κατόπιν ελέγχου του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ διότι απασχόλησε άτομο που δεν διέθετε άδεια ή βεβαίωση αναγγελίας, για την τροποποίηση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στην εν λόγω επιχείρηση και την αυθαίρετη ηλεκτροδότηση υπαίθριας εγκατάστασης στην παραλία.
-5.000 ευρώ σε εστιατόριο-καφετέρια για την αυθαίρετη ηλεκτροδότηση ηλεκτρικής εγκατάστασης σε ξύλινη κατασκευή-πέργκολα στην πλευρά της παραλίας και διότι απασχόλησε άτομο που δεν διέθετε άδεια ή βεβαίωση αναγγελίας.
-5.000 ευρώ σε εστιατόριο-καφετέρια επί της Ακτής Μιαούλη γιατί απασχόλησε άτομο που δεν διέθετε άδεια ή βεβαίωση αναγγελίας, για την τροποποίηση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.
-5.000 ευρώ σε εστιατόριο-καφετέρια επί της Ακτής Μιαούλη γιατί απασχόλησε άτομο που δεν διέθετε άδεια ή βεβαίωση αναγγελίας, για την τροποποίηση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στην εν λόγω επιχείρηση και την αυθαίρετη ηλεκτροδότηση υπαίθριας εγκατάστασης στην παραλία.
-5.000 ευρώ σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ίδια περιοχή γιατί απασχόλησε άτομο που δεν διέθετε άδεια ή βεβαίωση αναγγελίας, για την τροποποίηση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στην εν λόγω επιχείρηση και την αυθαίρετη ηλεκτροδότηση υπαίθριας εγκατάστασης στην παραλία.
-5.000 ευρώ σε εστιατόριο-καφετέρια επί της Ακτής Μιαούλη για τους ίδιους ως άνω λόγους.
-2.000 ευρώ σε ημεδαπό ιδιοκτήτη κατοικίας στην Σύμη διότι προέβη στην εκμετάλλευση της οικίας του από το έτος 2020, σύμφωνα με την πλατφόρμα booking.com, ως τουριστικό κατάλυμα, χωρίς να έχει μεριμνήσει για τον επανέλεγχο της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης αυτού, από αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη και δεν προέβη στην κατάθεση τροποποιητικής ΥΔΕ στο ΔΕΔΔΗΕ με συνέπεια την μειωμένη ασφάλεια των ενοικιαστών και των περιοίκων.

Τρείς εκ των ανωτέρω εταιρειών που λειτουργούν στην Ακτή Μιαούλη άσκησαν προσφυγές και η γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου τις απέρριψε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου