Μετά από τις καθόλου κολακευτικές εικόνες χθες στην Μεσαιωνική Πόλη, με ακάθαρτα λύματα να γεμίζουν τον δρόμο, ενώ ήταν γεμάτη κόσμο από τα κρουαζιερόπλοια αλλά και συμπολίτες λόγω των Ανοιχτών Πορτών, το Σωματείο Καταστηματαρχών της Μςσαιωνικής Πόλης, γράφει στον λογαριασμό του στο facebook:

“Τέλος Σεπτεμβρίου σήμερα με αρκετό κόσμο , πολύ βροχή και πολλά προβλήματα. Για άλλη μια φορά το αποχετευτικό δίκτυο δεν άντεξε με αποτελεσμα την διαρροή λυμάτων στην πλατεία Ιπποκράτους. Αιτία οι κατασκευαστικές αστοχίες και οι παράνομες συνδέσεις ακαθάρτων στο δίκτυο ομβρίων.
Παρά την άμεση κοινητοποίηση των υπηρεσιών δεν αποφύγαμε σκηνές απείρου κάλλους και ευωδίας.
Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο κ. Τέρη Χατζηιωάννου για την συνεχή παρουσία, τον κ. Δημήτρη Καρατζιά και τους χειριστές του αποφρακτικού της ΔΕΥΑΡ καθώς και τα παιδιά της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ που ανέλαβαν το πλύσιμο της πλατείας.
Τέτοια περιστατικά δεν μας τιμούν σαν προορισμό ειδικά σήμερα που γιορτάσαμε τα 30 χρόνια σαν μνημείο παγκοσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Είναι επιτακτική ανάγκη η νέα προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου της ΜΠ και να ολοκληρωθεί ο έλεγχος παράνομων συνδέσεων στο δίκτυο ομβρίων.
Ελπίζουμε οι υπηρεσίες σήμερα να κατάλαβαν ότι οποιαδήποτε σκέψη για κατασκευή λιμνούλας έξω από την Θαλασσινή Πύλη είναι “επικίνδυνη” για την εικόνα της ΜΠ πρίν την ολοκλήρωση του αποχετευτικού και την εξάλειψη της πιθανότητας επανάληψης τέτοιων “εκρήξεων” στο μέλλον.”

H φωτογραφία από το rodospress.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ