Πολιτιστικά

Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός

Από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου στη Χάλκη, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός.

Το Φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, συνιστά μια προσπάθεια δημιουργίας ενός βιώσιμου πολιτιστικού θεσμού, με επίκεντρο τη φιλοξενία και την προώθηση των πολιτιστικών γεγονότων ως μέσον υγειούς τουριστικής ανάπτυξης. Η πρωτοβουλία αυτή εκκινεί παράλληλα με την ανάδειξη του τολμηρού και καινοτόμου χαρακτήρα της Χάλκης που μετατράπηκε στο πρώτο GR- της χώρας, ένα πρότυπο πράσινο νησί, παράδειγμα ενεργειακής αυτονομίας, ψηφιακών καινοτομιών και οικολογικής συνείδησης.

Φέτος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ προγραμματίζονται πέντε συναυλίες με ρεπερτόριο που εκκινεί από την κλασική μουσική, προσεγγίζει τα «θεμέλια» της κινηματογραφικής μουσικής και τελικά αναζητά τις ρίζες του μουσικού πολιτισμού και τη σχέση της δυτικής μουσικής με τα παραδοσιακά ελληνικά ακούσματα. Εξέχοντες καλλιτέχνες, 60 συνολικά, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συναντηθούν μουσικά στη Χάλκη, ενώ από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ δεν θα λείπει η συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να παρέχει στους πολίτες της Χάλκης μια διαφορετική πολιτιστική επιλογή, που μειώνει όσο είναι δυνατόν την αίσθηση της απόστασης από τα μεγάλα αστικά κέντρα και, παράλληλα, προσφέρει στους επισκέπτες της, υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία. Κύριος στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανασυγκρότηση της κοινωνίας, η αναπτέρωση του ηθικού των πολιτών, η αποκέντρωση της πολιτιστικής δημιουργίας, η καλλιτεχνική έκφραση, η παιδεία και η τοπική πολιτιστική ανάπτυξη.

Τέλος, το Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης τιμά τον αείμνηστο Δημήτρη Κρεμαστινό, την εξέχουσα ιατρική, ακαδημαϊκή επιστημονική και πολιτική προσωπικότητα της χώρας, που αναγνώριζε και προωθούσε την αξία της μουσικής παιδείας.

Πηγή tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου