Τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου επισκέφθηκε την Τετάρτη 29 Αυγούστου ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης. Συναντήθηκε με τους προϊσταμένους των διευθύνσεων Νικόλαο Ράπτη και Ιωάννη Παπαδομαρκάκη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα τρέχοντα θέματα λειτουργίας και στελέχωσης των σχολικών μονάδων της νησιωτικής μας περιφέρειας.

Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες ώστε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να βρει όλες τις σχολικές μονάδες της Δωδεκανήσου έτοιμες να λειτουργήσουν, με την κατάλληλη στελέχωση και τις αναγκαίες υποδομές, ενώ ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα της έγκαιρης κάλυψης των κενών σε δασκάλους και καθηγητές στα μικρά νησιά, τις δυσπρόσιτες περιοχές και η λειτουργία των ΕΠΑΛ της Δωδεκανήσου, με όλες τις ειδικότητες που έχουν ζητηθεί. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της ανάγκης κάλυψης των κενών σε διοικητικό προσωπικό στις δύο Διευθύνσεις, ελλείψεις, που δυσκολεύουν την παρακολούθηση και τον συντονισμό του εκπαιδευτικού έργου σε μια πολυνησιωτική περιφέρεια όπως είναι η Δωδεκάνησος.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, αφού ευχαρίστησε τους δύο διευθυντές για την ενημέρωση, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του για τα «δυσπρόσιτα» σχολεία και σημείωσε το ρόλο της σύγχρονης εκπαίδευσης στην κοινωνία, τονίζοντας την ειδική σημασία της Παιδείας στη νησιωτική χώρα, όπου η κάλυψη των όποιων εκπαιδευτικών κενών στα δημοτικά και τα γυμνάσια-λύκεια των μικρών απομακρυσμένων νησιών και η λειτουργία μιας ακόμα ειδικότητας στα ΕΠΑΛ, δεν είναι απλά κάποιες ακόμα διοικητικές πράξεις. Αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για την ισότιμη πρόσβαση των νησιωτών στη μόρφωση, είναι ενέργειες που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή. Με την αναβάθμιση της «νησιωτικής» Παιδείας, «θωρακίζονται» σημαντικά τα νησιά, δίνεται προοπτική στους νέους να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ