Την 6η Σεπτεμβρίου 2017 θα εξεταστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η έφεση που άσκησε ο νόμιμος εκπρόσωπος της ξενοδοχειακής εταιρείας «Ακουα Σολ Μythos τουριστικές επιχειρήσεις ΑΕ» για την ακύρωση της πρωτόδικης καταδίκης του σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και σε χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ, για κατάληψη δημόσιας έκτασης κατ’ εξακολούθηση.
Το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο συγκεκριμένα για το ό,τι κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Οκτώβριο του 2010 έως τα τέλη του έτους 2011, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ξενοδοχειακής εταιρείας, έχοντας ξεκινήσει την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας σε ακίνητο όμορο ακινήτου του Δημοσίου, κατέλαβε παράνομα τμήμα δημοσίου ακινήτου εμβαδού 2.025,43 τ.μ. στο οποίο ανήγειρε αυτοτελές κτίσμα καταλαμβάνοντας έκταση 143,70 τ.μ. και στην λοιπή έκταση φύτεψε γκαζόν και διαμόρφωσε αναλόγως με το ευρύτερο περιβάλλον του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.
Η ίδια υπόθεση έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη και τα αστικά δικαστήρια.
Mε απόφαση, που εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, απορρίφθηκε η κύρια αγωγή της ξενοδοχειακής εταιρείας Aqua Sol κατά του TAIΠΕΔ, για την επιδίκαση της κυριότητας του ακινήτου, το οποίο κατέλαβε παράνομα στην περιοχή των Κολυμπίων.
Η εταιρεία εξέθεσε, ότι επέκτεινε και ανέγειρε τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου της καλόπιστα και χωρίς διαμαρτυρίες του ελληνικού δημοσίου κατά τη διάρκεια των κατασκευών.
Το ίδιο Δικαστήριο απέρριψε αίτηση αναστολής της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης που επισπεύδει σε βάρος της ξενοδοχειακής εταιρείας, το ΤΑΙΠΕΔ, δυνάμει προσωρινά εκτελεστής απόφασης του ίδιου Δικαστηρίου, με την οποία εντέλλεται να αποδώσει δημόσιο ακίνητο το οποίο κατέλαβε και το οποίο προορίζεται προς αξιοποίηση, στο πλαίσιο του διαγωνισµού για το Γκολφ Αφάντου.
Εκδόθηκε εξάλλου απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, με την οποία απορρίφθηκε η έφεση που άσκησε η εταιρεία κατά αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία έγινε δεκτή, εν μέρει, διεκδικητική αγωγή που άσκησε το ΤΑΙΠΕΔ, υποστηρίζοντας ότι έγινε κατάληψη δημοσίου ακινήτου, που προορίζεται για αξιοποίηση στο πλαίσιο του διαγωνισµού για το Γκολφ Αφάντου, από ξενοδοχείο της εταιρείας.
Το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει ότι η αξία των ακινήτων που έχουν καταληφθεί υπερβαίνει σύμφωνα με την αγωγή το ποσό των 250.000 ευρώ.
Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου η υπεράσπιση του κατηγορουμένου υποστήριξε ότι η κατάληψη οφείλεται σε σφάλμα του μηχανικού κατά την τοποθέτηση του κτίσματος, ενώ προέκυψε ότι είχε υποβάλει αίτημα εξαγοράς του επίδικου το έτος 2010 όταν ήταν σε εξέλιξη οι εργολαβίες για την κατασκευή του ξενοδοχείου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ