Στην Ρόδο βρέθηκε χτες, ο κ. Γιώργος Σταμάτης, γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.
Ο κ. Σταμάτης επισκέφθηκε το πρωί τα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρόδου (στο παλαιό νοσοκομείο) όπου είχε συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τριάντο, από τον οποίον ενημερώθηκε για μία σειρά από θέματα της αρμοδιότητάς του καθώς και για τα προγράμματα και τις δομές που διαθέτει ο Δήμος Ρόδου, όπως το πρόγραμμα ‘Στέγαση και ένταξη στο ΤΕΒΑ’.
Κατόπιν, επισκέφθηκε το σπίτι της μητέρας του 9χρονου κοριτσιού που λιποθύμησε πρόσφατα από την πείνα, ενώ μετέβη και στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Κορακόνερο.
Ο κ. Σταμάτης, είχε αργά το μεσημέρι συνάντηση με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη τον οποίο επισκέφθηκε στο Δημαρχείο, όπου πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη για μια σειρά θεμάτων της αρμοδιότητάς του.

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταμάτης, στην συνάντηση που είχε μαζί της, ανακοίνωσε στην άνεργη μητέρα, πως τακτοποίησε το θέμα της εργασίας της.
Από την πλευρά της, την ευγνωμοσύνη της τόσο στην ελληνική κυβέρνηση, όσο και στον λαό, οι οποίοι έσπευσαν να τη βοηθήσουν στην δύσκολη αυτή στιγμή που περνάει, εξέφρασε η μητέρα του εννιάχρονου κοριτσιού που λιποθύμησε, πριν από λίγες ημέρες, λόγω ασιτίας:
«Τελείωσα την ανεργία μου, πήρα τη δίμηνη παράταση, να είναι καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φρόντισε γι’ αυτό. Το παιδί είναι μια χαρά.
Η βοήθεια του κόσμου απεριόριστη.
Ένιωσα ότι μπορεί οι Έλληνες μεταξύ μας να τρωγόμαστε, αλλά σε μία τέτοια κατάσταση, γίναμε ενωμένοι, γίναμε μία γροθιά. Και δεν την περίμενα τόση αγάπη από τον κόσμο.
Δεν την περίμενα», δήλωσε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, η γυναίκα που αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.
Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρεία, η οποία προσέφερε δουλειά στη γυναίκα και μάλιστα με τηλεργασία, ώστε να μπορεί να βρίσκεται και με τα δυο της παιδιά στο σπίτι.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σταμάτη. Μιλάω καθημερινά, με νοιάζεται, με παίρνει, με ρωτάει κάθε μέρα, πώς είσαι Μαρία; Πώς είναι τα παιδιά; Πώς είσαι εσύ; Να μην στεναχωριέσαι. Είναι άνθρωπος.
Η κυβέρνηση έδειξε την ανθρωπιά της. Έχω απεριόριστη αγάπη από την κυβέρνηση μας», δήλωσε η μητέρα της εννιάχρονης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ Γ. ΣΤΑΜΑΤΗ
Με δηλώσεις του προς την «δημοκρατική» ο κ. Σταμάτης υπογράμμισε τα εξής:
«Επισκέφθηκα την μητέρα του 9χρονου κοριτσιού με την οποία είχαμε συζήτηση σε ζεστό και φιλικό κλίμα. Όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε λύση για να εργαστεί η μητέρα και μάλιστα με τηλεργασία ώστε να μην λείπει πολλές ώρες από το σπίτι της, μακριά από τα παιδιά της.
Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της επίσκεψής μου, αφορούσε τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες. Σε λίγες ημέρες από σήμερα θα αναλάβει η επιτροπή που έχει την ευθύνη, να προχωρήσει το κομμάτι της μετεγκατάστασής τους. Οι ΡΟΜΑ θέλουν να ζουν σε καλύτερες συνθήκες και φυσικά μέσα στον αστικό ιστό της Ρόδου. Σε άλλη περίπτωση δεν θα είναι δυνατή η ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Επιπλέον, ο υφιστάμενος χώρος θα μπορέσει να αξιοποιηθεί από τον Δήμο Ρόδου. Εάν υπάρχουν κάποια άλλα θέματα θα τα δούμε στην πορεία».
Σχετικά με την επίσκεψή του στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρόδου (στο παλαιό νοσοκομείο) ο κ. Σταμάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον άρτιο τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών: «Είναι από τις πιο οργανωμένες κοινωνικές υπηρεσίες που έχω επισκεφθεί. Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά και αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο προσωπικό όσο και στην διοίκηση που έχει καταφέρει να ενσωματώσει τόσες κοινωνικές πολιτικές ώστε οι δημότες της Ρόδου να απολαμβάνουν το κομμάτι αυτό».
Σε ερώτηση σχετικά με τα προγράμματα που υλοποιεί η δική του υπηρεσία λόγω των αυξημένων αναγκών που παρουσιάζονται στην Ελλάδα, απάντησε κατηγορηματικά: «Οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς και ειδικά με την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να δουλέψουμε ο καθένας μας στον τομέα του, να ενισχύσουμε την οικονομία και τον τουρισμό μας».
Τέλος να σημειωθεί ότι στην σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο συζητήθηκαν πέρα από το ζήτημα της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ, θέματα προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ στην Ρόδο όπου απαιτούνται πολλές παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης καθώς και η δημιουργία μίας δομής για αστέγους -την οποία στηρίζει η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας: «Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προχωρήσει το θέμα της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ και να ενισχύσουμε την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο» κατέληξε ο κ. Σταμάτης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ