Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Πάππου – Μ. Μαρκόπουλος: «Η ισχύς εν τη ενώσει είναι η δικλίδα ασφαλείας. Μοναδικά μας όπλα, η αποφασιστικότητα και η συνεργασία»

Η στήριξη της τοπικής οικονομίας τέθηκε επί τάπητος στην παραγωγική συνάντηση εργασίας που είχαν τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλη Μαρκόπουλο, στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Αντώνογλου και η γενική γραμματέας κα Φαίδρα Σπανού, ο έφορος Δημοσίων Σχέσεων και εκπρόσωπος Τύπου της ΕΞΡ κ. Νικόλας Γερονικόλας και ο εντεταλμένος σύμβουλος Βιώσιμου Τουρισμού & Περιβαλλοντικών Θεμάτων κ. Αλέξανδρος Πασσάλης. Ενόψει της έναρξης της σεζόν την Τετάρτη 1 η Ιουλίου, στην πιο δύσκολη περίοδο στην ιστορία του ροδιακού τουρισμού, οι διοικήσεις των δύο φορέων, εξέτασαν όλες τις παραμέτρους προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στην μετά κορωνοϊό εποχή. Όπως επισημάνθηκε κατά την συνάντηση, η ορθή και υπεύθυνη διαχείριση των ζητημάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, θα καθορίσει όχι μόνο τους επόμενους μήνες αλλά και την τουριστική περίοδο του 2021. Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε η ανάγκη για σύμπνοια και συνεργασία, ώστε όλοι, τοπικοί φορείς, ξενοδόχοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, να περάσουμε τη δοκιμασία ενωμένοι και αποφασισμένοι να φέρουμε εις πέρας με επιτυχία το εγχείρημα της πιο αμφίβολης τουριστικής περιόδου, ως απόρροια των παγκόσμιων κλυδωνισμών που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σε αυτή τη δύσκολη για όλους μας συγκυρία, τα μοναδικά μας όπλα είναι η αποφασιστικότητα και η συνέργεια. Την Τετάρτη 1η Ιουλίου, το νησί μας υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες της πιο αμφίβολης σεζόν στην ιστορία του ροδιακού τουρισμού. Οι ξενοδόχοι της Ρόδου, με το υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας που τους διακρίνει, καλούνται να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη αποστολή. Στεκόμαστε δίπλα τους με αλληλεγγύη και ως φορέας είμαστε έτοιμοι να τους στηρίξουμε όπου μας υποδείξουν, προκειμένου η Ρόδος να βγει ενισχυμένη μέσα από αυτή τη δοκιμασία. Και οι ξενοδόχοι από την πλευρά τους, διά του προέδρου τους κ. Μανώλη Μαρκόπουλου με τον οποίον σήμερα είχαμε μια ιδιαιτέρως παραγωγική συνάντηση, εξεδήλωσαν την βούληση να στηρίξουν την τοπική οικονομία, ενισχύοντας περαιτέρω τη συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις τόσο στον τομέα των προμηθειών όσο και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών. Η “ισχύς εν τη ενώσει” είναι η δικλίδα ασφαλείας στην επίτευξη του στόχου μας για να σταθεί όρθιο το “τοπικό επιχειρείν” και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι ξέρουμε και μπορούμε να ανταποκριθούμε στα δύσκολα και είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε το ίδιο και αυτή τη φορά».
Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΕΞΡ, κ. Μανώλης Μαρκόπουλος δήλωσε: «Η συνεργασία των δύο φορέων για την επανεκκίνηση του τουρισμού, είναι αυτονόητη και αναγκαία. Η στήριξη της τοπικής αγοράς σε κάθε επίπεδο είναι ζωτικής σημασίας και αυτό επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές κατά την σημερινή μας συνάντηση. Η τουριστική συνείδηση τόσο των συναδέλφων μου ξενοδόχων όσο και των επιχειρηματιών και καταστηματαρχών της Ρόδου αποτελεί την προμετωπίδα για την επιτυχημένη έναρξη της τουριστικής περιόδου. Έχοντας αποδείξει ότι στα δύσκολα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή προτάσσοντας το συμφέρον του τόπου, καλούμε τους συναδέλφους μας και τα μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας σε μια λειτουργούσα αγορά, αντάξια της φήμης του δημοφιλούς προορισμού μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου