Ειδήσεις

Τουριστική έκρηξη από την Κίνα-Σημαντική αύξηση για την Ελλάδα

Εξαπλασιασμό των θεωρήσεων εισόδου – visa – από την Κίνα μέσα σε επτά χρόνια καταγράφει ανάλυση του Ελληνο – Κινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου.
«Από το 2010 μέχρι σήμερα, ο αριθμός των θεωρήσεων από Πεκίνο, Σαγκάη και Γκουαντζού έχει σχεδόν εξαπλασιαστεί» αναφέρεται σχετικά. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι περισσότεροι Κινέζοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα με Visa που έχει εκδοθεί για άλλη χώρα της Schengen (π.χ. Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) στο πλαίσιο ενός τουριστικού «πακέτου» επίσκεψης δύο ή περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία θεωρήσεων (Visa) που έχει στη διάθεση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Complete Data On Short Stay Visas) τα τελευταία έξι χρόνια ο αριθμός των Κινέζων που επέλεξε να ταξιδέψει εντός Schengen αυξήθηκε πάνω από 4 εκατομμύρια, φτάνοντας στο τέλος του προηγούμενου έτους, τα 15.199.757.
Φέτος στην Ελλάδα υπολογίζεται να ταξιδέψουν πάνω από 170.000 Κινέζοι, ένα ποσοστό 10% με 15% υψηλότερο από πέρυσι. Ήδη μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές τουριστικών γραφείων από Πεκίνο και Σαγκάη καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον –σε σχέση με το 2016- για προορισμούς όπως Σαντορίνη, Μύκονος, Αθήνα και Χανιά.
Η σταδιακή αύξηση των απευθείας πτήσεων από την Κίνα, οι πτήσεις τσάρτερ που αναμένονται προς το τέλος του έτους, η ενίσχυση της κρουαζιέρας με ανάδειξη του Πειραιά σε «home port», η ταχύτερη έκδοση θεωρήσεων (Visa) από τα ελληνικά προξενεία και η επέκταση στην Ελλάδα κινεζικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών όπως το Alibaba, η Alitrip, η Alipay και το Baidu, κάνουν Κινέζους αξιωματούχους και επικεφαλής τουριστικών επιχειρήσεων να προβλέπουν τον… δεκαπλασιασμό του αριθμού των Κινέζων ταξιδιωτών στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη τριετία ή πενταετία, κάνοντας λόγο για 1 με 1,5 εκατομμύριο Κινέζους ταξιδιώτες ετησίως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον των Κινέζων για την απόκτηση άδειας παραμονής, μέσω επένδυσης σε ακίνητα στην Ελλάδα αξίας άνω των 250.000 ευρώ. Στο πρόγραμμα που είναι γνωστό ως Golden Visa και το οποίο έχει αποδώσει συνολικά μέχρι σήμερα περίπου 1 δις. ευρώ (έχουν χορηγηθεί συνολικά 1.684 άδειες), την πρώτη θέση κατέχουν οι Κινέζοι στους οποίους έχουν χορηγηθεί 701 άδειες. Οι υπόλοιπες άδειες κατανέμονται ως εξής: 357 σε Ρώσους, 84 σε Αιγύπτιους, 81 σε Τούρκους, 79 σε Ουκρανούς, 78 σε Λιβανέζους, 53 σε Ιρακινούς, 45 σε Σύρους, 37 σε Ιορδανούς και 16 άδειες σε Σαουδάραβες.
Γιώργος Αλεξάκης

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου