Την καλή και ειλικρινή του σχέση με τον Ευκλ. Τσακαλώτο επιβεβαιώνει με την συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε ερώτηση που του τίθεται για την σχέση του με έναν δηλωμένο μαρξιστή όπως ο Τσακαλώτος, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει μεταξύ των άλλων ότι είχαν και συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες για την επίλυση προβλημάτων ή ακόμη και συμβουλευτικού χαρακτήρα – με τον Σόιμπλε σε ρόλο συμβούλου. Λεει χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός:

«Αντιμετωπίζουμε ανοιχτά ο ένας τον άλλο. Ο κ. Τσακαλώτος είπε σε όλους ότι είναι μαρξιστής. Αλλά είναι υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, κατά συνέπεια προσπαθούμε στο πλαίσιο των πεποιθήσεών μας να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Αν τον ρωτήσετε, πιθανόν να σας το πει: όταν έχει προβλήματα, μερικές φορές μου τηλεφωνεί και του προσφέρω τη βοήθειά μου. Τον ρωτώ κάθε φορά τι μπορούμε να κάνουμε επιπρόσθετα πάνω και πέρα από το πρόγραμμα, για να βοηθήσουμε την επιτάχυνση της ανάπτυξης και την ενίσχυση των επενδύσεων. Πριν από χρόνια μίλησα με εκπροσώπους του γερμανικού λιανικού εμπορίου για να προωθήσουν ελληνικά προϊόντα και τρόφιμα. Η Ελλάδα έχει πλούσια αγροτική παραγωγή, αλλά λείπει η ελληνική βιομηχανική επεξεργασία. Ακούω ότι ελιές από την Ελλάδα πωλούνται στην Ιταλία και γίνονται ελαιόλαδο, που εισάγεται ξανά στην Ελλάδα. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει στη Γερμανία αλλά στην Ελλάδα».

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ