Ειδήσεις

200.000 Ισραηλινούς σκοπεύει να φέρει η Blue Bird στην Ελλάδα το 2020

Τις μηχανές της ετοιμάζεται να ανάψει λίαν συντόμως η Blue Bird, σε μια περίοδο δύσκολη για τον παγκόσμιο τουρισμό, ποντάροντας στη δίψα των Ισραηλινών να ταξιδέψουν φέτος στη χώρα μας, αλλά και στον επιτυχημένο χειρισμό της κυβέρνησης στο θέμα της Πανδημίας του COVID-19.

Πρόκειται για ελληνική αεροπορική εταιρεία με βάση το Ηράκλειο Κρήτης, που πραγματοποιεί πτήσεις από το εξωτερικό προς Ηράκλειο, Κω, Μύκονο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη.

Ο στόλος της αποτελείται από 4 αεροσκάφη τύπου Boeing B737-300 και Β737-800, ενώ ένα πέμπτο αναμενόταν να παραληφθεί πριν την έναρξη της νέας σεζόν, η ενσωμάτωση του οποίου θα καθυστερήσει λόγω της υφιστάμενης κατάστασης.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία λειτουργεί από το 2008 με έμφαση στις ναυλωμένες πτήσεις , ενώ στόχος είναι μια ισορροπημένη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Όπως σημειώνει στον ΕΤ της Κυριακής ο πρόεδρος της Blue Bird κ. Βασίλης Τάσσης ενώ οι προβλέψεις ήταν για φέτος 1 εκατ. Ισραηλινοί, τελικώς προβλέπεται να έλθουν όσοι και το 2019 μέσω της εταιρείας του, προσθέτοντας ότι τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η πολιτεία για τις αερομεταφορές αφορούν μόνο συγκεκριμένες ελληνικές εταιρείες και όχι οριζόντια για όλες, ελπίζοντας ότι η κυβέρνηση θα διορθώσει στρεβλώσεις που δημιουργούνται.

Ποιες οι προοπτικές της αγοράς του Ισραήλ για την Ελλάδα

Η αγορά του Ισραήλ αποτελεί μια σημαντική πηγή εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα, καλύπτοντας σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019 περί τους 700,000 επισκέπτες, ενώ οι προβλέψεις για το 2020 αναμενόταν να αγγίξουν το 1 εκατ. Οι επισκέπτες από το Ισραήλ χαρακτηρίζονται από την επαναληψιμότητα ( repeaters ) ταξιδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και συμβάλλουν σε ένα μεγάλο βαθμό στην ελληνική οικονομία.

Πόσους Ισραηλινούς φέρατε το 2019, τι εκτιμήσεις έχετε για φέτος

Η Blue Bird διακίνησε το 2019 γύρω στους 200,000 Ισραηλινούς επιβάτες , ενώ οι αρχικές προβλέψεις μας με την εισαγωγή ενός επιπλέον αεροσκάφους ,αναμενόταν να αυξήσει την επιβατική κίνηση κατά 25%. Φέτος λόγω της υφιστάμενης κατάστασης στόχος είναι να διατηρήσουμε τα ίδια επίπεδα επιβατικής κίνησης των αντίστοιχων μηνών της περυσινής περιόδου

Η Blue Bird δουλεύει και με άλλες χώρες ; Υπάρχουν σκέψεις για τη διενέργεια Schedule πτήσεων στην Ελλάδα ;

Η Blue Bird Airways επιχειρεί επίσης στις χώρες όπως Ιταλία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Γερμανία και Ισπανία, ενώ ο χάρτης των δρομολογίων επεκτείνεται συνεχώς βάσει ναυλωμένων συμφωνιών. Αναφορικά με την διενέργεια προγραμματισμένων πτήσεων στην Ελλάδα υπάρχει πρόθεση και έχουν γίνει μελέτες και συζητήσεις, οι οποίες όμως στη παρούσα φάση θα έρθουν σε δεύτερο χρόνο.

Κε Τάσση πόσο σας κτύπησε η κρίση του κορωνοϊού, θεωρείτε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει μέτρα για τον κλάδο των αερομεταφορών ;

Βρισκόμαστε σε διαδικασία ανάπτυξης, με πολύ συγκεκριμένο ρυθμό και χρονοδιάγραμμα ισχυροποίησης στα προσεχή έτη, οπότε η πανδημία αυτή μας βρήκε στο μεγάλο μας boost. Βλέπετε πόσο «γονάτισε» παγκόσμιους κολοσσούς της αεροπορίας. Εννοείται ότι τα σχέδιά μας δεν ανακόπτονται, απλώς αναπρογραμματίζουμε τις ενέργειες ανάπτυξής μας και σας διαβεβαιώνω ότι οι στόχοι μας θα επιτευχθούν. Ακούγοντας λοιπόν τα μέτρα που ανακοίνωσε αρχικά η κυβέρνηση θεωρήσαμε ότι κινούνταν σε σωστή κατεύθυνση. Όταν όμως εξειδίκευσε προχθές μέτρα ενίσχυσης των πληγεισών αεροπορικών εταιρειών, με έκπληξη και λύπη είδαμε ότι προβλέπεται οικονομική επιχορήγηση μόνο για συγκεκριμένες ελληνικές εταιρείες και όχι οριζόντια για όλες. Θέλω να ελπίζω ότι, επειδή μιλάμε για τον τουριστικό κλάδο που είναι ίσως ο ζωτικότερος για την ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση θα επανεξετάσει άμεσα τα προβλήματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί από τις αποφάσεις της και θα διορθώσει στρεβλώσεις που δημιουργούνται πλέον σε σχέση με την ισορροπία και τις ανάγκες του κλάδου συνολικά και όχι μερικώς.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου