Τοπικές Ειδήσεις

A. Kαμπουράκης: «Η δημοτική αρχή εργάζεται για την οχύρωση του νησιού απέναντι στον κορωνοϊό»

Η ανοδική τάση των κρουσμάτων του Covid-19, η έναρξη της σεζόν και η υποστελέχωση του δήμου, κυριάρχησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τρίτη. Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το θέμα της πρόσληψης 21 βρεφονηπιοκόμων μέσω συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ, το οποίο εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Στράτος Καρίκης. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, στόχος είναι να επιτευχθεί η αναλογία μαθητών-εκπαιδευτικών, όπως ορίζεται από το πρόγραμμα και να στελεχωθούν δομές, όπως ο νέος παιδικός σταθμός στην Ιαλυσό που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα άνοιξε συζήτηση για την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων, τις κενές οργανικές θέσεις και τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού, ώστε να ανοίξουν θέσεις εργασίας για τους πολίτες που «δοκιμάζονται» από την κρίση του κορωνοϊού. Η γενική γραμματέας του δήμου, κα Νικολαΐδου, δήλωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι η κινητικότητα αλλά οι συνταξιοδοτήσεις. Όπως είπε, ένα σημαντικό ποσοστό των εργαζόμενων βρίσκεται σε ηλικία συνταξιοδότησης, πράγμα που σημαίνει ότι θα αυξηθούν οι κενές οργανικές θέσεις, εάν δεν αντικατασταθεί το προσωπικό που θα αποχωρήσει. Ο δήμος Ρόδου, σύμφωνα με την κα Νικολαΐδου, διεκδικεί εργαζόμενους με μόνιμη σχέση εργασίας. Έχει αιτηθεί συγκεκριμένα την πρόσληψη 62 ατόμων το 2020 και 58 ατόμων το 2021. Εγκρίθηκε μόλις η πρόσληψη δύο εργαζόμενων για το 2020 και άλλων δύο για το 2021, ενώ ακόμη δεν κινήθηκε η διαδικασία των σχετικών διαγωνισμών.
Λαμβάνοντας το λόγο, ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στο δήμο δεν αμείβονται δίκαια και δεν απολαμβάνουν την ανταπόδοση των καθημερινών προσπάθειών μισθολογικά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μεγάλη μερίδα εργαζόμενων στο δήμο προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες όμως διαχρονικά δεν επιβραβεύονται οι προσπάθειές τους από την κεντρική διοίκηση. Συνεπώς δεν έχουν κίνητρο να παραμείνουν στην υπηρεσία τους όταν πλησιάζουν σε ηλικία συνταξιοδότησης. Τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, η δημοτική αρχή στηρίζει και ενθαρρύνει το προσωπικό.
Επίσης, ο κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε και στα αρνητικά σχόλια που έχουν εκφραστεί από συγκεκριμένες πλευρές για το ειδικό πρόγραμμα φιλοξενίας Ολλανδών επισκεπτών. Δήλωσε πώς εάν αυτό το πρόγραμμα εφαρμοζόταν σε κάποιον άλλο προορισμό, ενδεχομένως να ήταν διαφορετικές οι αντιδράσεις, πιθανόν τότε να ήθελαν οι «επικριτές» να υλοποιηθεί στη Ρόδο. Ο κ. Καμπουράκης είπε ότι η δημοτική αρχή εργάζεται μεθοδικά και δίνει αγώνες για την οχύρωση του νησιού απέναντι στην κρίση του κορωνοϊού, χωρίς να αναλώνεται συνειδητά σε πολλά λόγια. Όσο βασανιστική και αν είναι η τρέχουσα συγκυρία, η κρίση θα περάσει, και τότε θα πρέπει να είναι έτοιμο το νησί για να επιστρέψει σε τροχιά κανονικότητας και ανάκαμψης, όπως είπε ο δήμαρχος, Α. Καμπουράκης.
Η πρωτοβουλία των
γιατρών του δημοτικού συμβουλίου
Οι τόνοι ανέβηκαν για την πρωτοβουλία των γιατρών του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η οποία ανήκει στον επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Αξιών», Δημήτρη Κρητικό. Ο αντιδήμαρχος Λινδίων και Νότιας Ρόδου Νίκος Καραμαρίτης «αμφισβήτησε» τις προθέσεις της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, επισημαίνοντας ότι καμία εθελοντική προσπάθεια δεν μπορεί να βασισθεί σε «αποκλεισμούς». Όπως είπε, τόσο ο ίδιος, όσο και ο συνάδελφός του οδοντίατρος και αντιδήμαρχος Ιαλυσού, Αρχαγγέλου & Καλλιθέας, αποκλείσθηκαν από την ομάδα και αυτή η εξαίρεση, όπως είπε, δημιουργεί ερωτηματικά. Όπως δήλωσε ο κ. Καραμαρίτης στη «δ», οι οδοντίατροι ανήκουν στα εμβολιαστικά κλιμάκια της πολιτείας και δύνανται να ενισχύσουν κάθε πρωτοβουλία αντιμετώπισης της πανδημίας. Στην ομάδα των εθελοντών ιατρών του δημοτικού συμβουλίου υπερέχουν τα μέλη της μειοψηφίας, ενώ θα μπορούσε να ήταν ισορροπημένη η συμμετοχή, εάν συμπεριλαμβάνονταν ο ίδιος και ο κ. Πατσάης που ανήκουν στην πλειοψηφούσα παράταξη. «Δεν είναι κατ’ ανάγκη κακή κάθε εθελοντική προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οι αποκλεισμοί είναι μη αποδεκτοί», δήλωσε ο κ. Καραμαρίτης, ο οποίος διερωτάται παράλληλα ποιος θα είναι ο ρόλος της εν λόγω επιτροπής, αφού προτροπές και συστάσεις γίνονται καθημερινά προς τους πολίτες από τους λοιμωξιολόγους μέσω των αθηναϊκών ΜΜΕ.
Γιώργος Τριάντος
Ο πρόεδρος του ΔΟΠ, κ. Γιώργος Τριάντος, δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνει μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου, ώστε να προφυλάσσει ο καθένας τον εαυτό του και τους γύρω του. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Είναι γεγονός ότι θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιαζόμενων στη Ρόδο. Θα πρέπει να ανοίξουν νέα εμβολιαστικά κέντρα κυρίως στην πόλη, όπου υπάρχει ο κύριος όγκος του πληθυσμού. Πρέπει να πιέσουμε τον ΕΟΔΥ έτσι ώστε να εξασφαλισθεί ο αναγκαίος αριθμός εμβολίων. Είχαμε 90 κρούσματα την περασμένη εβδομάδα Δεν είναι μικρός ο αριθμός… Χρειάζεται επισταμένη ενημέρωση του κόσμου, να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, να προφυλάξουμε το νησί. Θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες ενημέρωσης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου