Για δεύτερη συνεχιζόμενη επίσκεψη ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος μέσα σε 15 ημέρες επέβλεψε τις εργασίες που ανέλαβε ο Προέδρος και τα μέλη της δημοτικής κοινότητας Λίνδου για την κατασκευή καλαίσθητης εξέδρας, στην οποία θα τελούνται οι πολιτικοί γάμοι στη Λίνδο.

Σύμφωνα με τις συνεννοήσεις που είχε ο δήμαρχος με τον  σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο και με ρητές οδηγίες του ίδιου του δημάρχου για την αισθητική παρέμβαση στον χώρο, τηρώντας όλες τις παραμέτρους της λιμενικής νομοθεσίας έδωσε οδηγίες για την επένδυση με ξύλινο υλικό του υφισταμένου λιμενικού μόλου (προβλήτα)σε τρία διαφορετικά επίπεδα για να τελούνται οι πολιτικοί γάμοι με τριπλό φόντο, το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, την Ακρόπολη της Λίνδου και τον παραδοσιακό οικισμό της Λίνδου.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Λίνδου κ. Γεώργιο Ελευθερίου και τους τοπικούς συμβούλους κ. Β. Διακογεωργίου και κ. Βανέσα Παπαδημητρίου, γιατί  επέδειξαν ιδιαίτερη επιμέλεια για ένα πολύ σοβαρό θέμα που ταλάνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά  την τοπική εκκλησία, τα τουριστικά γραφεία και τους επαγγελματίες του τουρισμού και όπως τους είπε χαρακτηριστικά:

«Διέψευσαν κάποιες Κασσάνδρες που έλεγαν ότι ο δήμος δεν θα έχει ετοιμάσει το χώρο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου».

Ο Δήμος Ρόδου, αφενός μεν προστατεύει την πλούσια πολιτιστική, αρχιτεκτονική μας κληρονομιά και αφετέρου στηρίζει τις παραγωγικές τάξεις, τους φορείς του τουρισμού και είναι πάντοτε και παντού παρών με άμεσες παρεμβάσεις για την στήριξη της τουριστικής ανάπτυξης της Ρόδου.

       

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ