Ολοκληρώθηκε χτες στο Δημαρχείο Ρόδου, η δεύτερη φάση των δημοπρασιών για τις παραλίες στην Ρόδο με την συμμετοχή αρκετών ενδιαφερομένων που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε ομπρέλες, θαλάσσια μέσα αναψυχής και καντίνες.
Η πρώτη φάση έγινε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2018, όταν δημοπρατήθηκαν οι παραλίες για το υπόλοιπο νησί της Ρόδου ενώ χτες, έγιναν οι δημοπρασίες για την πόλη και τις παραλίες από την περιοχή του ΝΟΡ μέχρι και το Μπελβεντέρε.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σάββα Διακοσταματίου που μίλησε στους δημοσιογράφους και έδωσε τα σχετικά στοιχεία: «Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες για τις δημοπρασίες στις παραλίες στο νησί της Ρόδου, τόσο στο υπόλοιπο νησί όσο και στην πόλη. Σε τέσσερις περιπτώσεις, κηρύχθηκαν άγονες οι δημοπρασίες. Ο Δήμος Ρόδου θα εισπράξει 1.904.076 ευρώ για δύο χρόνια συν 1εκ. ευρώ περίπου που θα είναι τα προτημισιακά για όλο το νησί –περίπου 3εκ. ευρώ για δύο χρόνια. Φέτος, έως 31 Μαρτίου 2018 θα πρέπει να εισρεύσουν στα ταμεία μας 1.452.038 ευρώ περίπου».
Ο αντιδήμαρχος, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του Δήμου Ρόδου για όλη την προετοιμασία στην διαδικασία ενώ συνεχάρη τους ενδιαφερόμενους που έλαβαν μέρος στις δημοπρασίες, αφού εξελίχθηκαν όλα ομαλά, χωρίς πολλές εντάσεις ή παρατράγουδα, ευχόμενος ‘καλή σεζόν’.
«Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του στο κομμάτι που του αναλογεί, που έχει να κάνει με την ει δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου στην παραλία. Εμείς ως Δήμος Ρόδου, πράξαμε το καθήκον μας και κυρίως για την πόλη της Ρόδου, όπου δεν δώσαμε προτιμησιακά προκειμένου να προστατέψουμε την εργασία των 68 οικογενειών. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η εικόνα των παραλιών και αναμένουμε την ανάλογη ανταπόκριση» είπε, και εξήγησε ότι η πολιτική της δημοπρασίας πέραν του ότι φέρνει έσοδα στον Δήμο Ρόδου, έχει και μια άλλη σημασία που αφορά τα ξενοδοχεία της δεύτερης και τρίτης γραμμής, πέραν των ξενοδοχείων της πρώτης γραμμής αφού πρέπει να εξυπηρετηθούν όλοι οι πελάτες ανεξαιρέτως.
«Πρέπει να καταλάβει και το κεντρικό κράτος όταν σχεδιάζει αποφάσεις ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις παραλίες στην Ρόδο, με παραλίες σε άλλες περιοχές της χώρας ή σε άλλα νησιά», ανέφερε ο αντ/ρχος.
Σημειώνεται ότι για ολόκληρο το νησί της Ρόδου, δημοπρατήθηκαν συνολικά 176 πόστα, ενώ υπήρξαν 41 τα οποία κηρύχθηκαν άγονα και θα επαναδημοπρατηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Όπως έγραψε η «δ» η υψηλότερη τιμή που εμφανίσθηκε κατά την διάρκεια των δύο διαδικασιών, ήταν αυτή στην Γλίστρα Λάρδου που έφτασε τα 48.500 ευρώ για ομπρέλες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ