Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου θα αναβιώσει την 18η Ιουνίου 2018, μετά από προσδιορισμό της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου, η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας την 12η Αυγούστου 2003 στο club «Q» του Φαληρακίου του 17χρονου Αγγλου Doran Paddy. Στο εδώλιο του δικαστηρίου, μετά την ενεργοποίηση διαδικασίας δικαστικής συνδρομής, θα καθίσουν οι John Graham του John 23 ετών, David Bramall του Stuart 22 ετών, Paul Dunn του Kenneth 26 ετών, Steven Renshaw του Kenneth 34 ετών, Wareth Sandalls του Thomas 22 ετών, Daniel-Allen MacLaughlin του Allen 19 ετών, Anthony Gotgrare του Tony 19 ετών που κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία και συμπλοκή που είχαν κλητευθεί νομίμως στην δίκη που διεξήχθη και δεν εμφανίστηκαν, θυμίζουμε ότι για την δολοφονία έχει επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου ποινή κάθειρξης 15 ετών και 2 μηνών στον Αγγλο υπήκοο Peter-Mark Navarro του Peter, που κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του 17χρονου συμπατριώτη του Doran Paddy.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή στους συγκατηγορούμενούς του Thomas Delaney του Thomas 27 ετών και Miles Brain του Danny 25 ετών, που κρίθηκαν ένοχοι συμπλοκής. Ποινή φυλάκισης 6 μηνών μετατρέψιμη προς 4,40 ευρώ ημερησίως έχει επιβληθεί στον Robert-James Hughes που κρίθηκε ένοχος προμήθειας προς ιδίαν αποκλειστική χρήση ναρκωτικών ουσιών (10 γρ. χασίς). Περί ώραν 02:30 το πρωί της 13ης Αυγούστου 2003 ο Navarro, που χόρευε στην πίστα του «Q Club», «ενοχλήθηκε» από το γεγονός ότι ο φίλος του Doran Paddy, Miles Brain του Paddy, 25 ετών, τον έσπρωξε από απροσεξία και τον εξύβρισε. Ο Miles του ζήτησε συγγνώμη, αλλά ο Navarro αδικαιολογήτως εξοργισμένος συνέχισε να τον βρίζει με ακατονόμαστες εκφράσεις, προσβάλλοντας μάλιστα και την καταγωγή του (Ιρλανδός αθίγγανος).
Ο 17χρονος Paddy την ώρα εκείνη φέρεται να χαστούκισε τον Navarro και ο τελευταίος να γύρισε την πλάτη για να ζητήσει την συνδρομή των φίλων του. Τότε ο 17χρονος φέρεται να απεκάλεσε «δειλό» το Navarro και να του κατάφερε νέο κτύπημα, ρίχνοντάς τον στο πάτωμα. Ο Navarro τότε άρπαξε μια φιάλη μπίρας, την οποία έθραυσε και όρμησε κατά του 17χρονου. Με αστραπιαία ταχύτητα του κατάφερε κτύπημα αριστερά στο λαιμό με επακόλουθο να προκληθεί σε αυτόν κατά τη βάση του τραχήλου αριστερά βαθύ τραύμα μήκους περίπου πέντε εκατοστών με ρήξη καρωτίδας, από το οποίο, ως μόνης ενεργού αιτίας, επήλθε ακαριαίως ο θάνατός του. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων (η συμπλοκή κράτησε λιγότερο από 2 λεπτά) οι 8 φίλοι του Navarro και δύο του 17χρονου νεκρού ενεπλάκησαν σε τρικούβερτο καβγά κατά τη διάρκεια του οποίου ο ήδη νεκρός 17χρονος δέχθηκε νέα κτυπήματα ενώ βρισκόταν στο πάτωμα αιμόφυρτος! Από έρευνα στο DNA του αίματος που βρέθηκε στα ρούχα του Navarro πιστοποιήθηκε εργαστηριακά ότι ανήκει στο 17ρονο θύμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Navarro ομολόγησε ότι σκότωσε τον 17χρονο, υποστήριξε όμως ότι βρισκόταν σε βρασμό ψυχής και ότι προσπαθούσε να αμυνθεί. Από κανένα ωστόσο στοιχείο δεν προέκυψε ότι είχε δεχθεί κτυπήματα ή ότι συνεπλάκη με τον συμπατριώτη του. Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ