Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού μιας 14χρονης Ροδίτισσας θα καθίσει την 26η Μαρτίου 2018 ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Ο 28χρονος, συνελήφθη την 11η Ιανουαρίου 2005 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ύστερα από σχετική καταγγελία του θύματος.
Η 14χρονη κατήγγειλε ειδικότερα ότι την 18.00 ώρα της 10ης Ιανουαρίου 2005, καθώς εκινείτο πεζή στην οδό Έρνεστ Μπέβιν, κοντά στο στάδιο του Διαγόρα, δέχθηκε επίθεση από άγνωστο νεαρό, ο οποίος προσπάθησε με το ένα χέρι να την ακινητοποιήσει και με το άλλο να θωπεύσει το γεννητικό της μόριο μέσα από το παντελόνι της!
Ο δράστης την έριξε κάτω, αλλά εκείνη αντέδρασε, δαγκώνοντάς του τα δάχτυλα και γδέρνοντάς του το πρόσωπο με τα νύχια της! Τις φωνές της άκουσε διερχόμενος πολίτης που ρώτησε τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.
Το περιστατικό διηγήθηκε η 14χρονη κοπελιά σε έναν φίλο της με τον οποίο θα συναντιόταν αργότερα και ο οποίος προσέτρεξε να την βοηθήσει μετά από τηλεφωνική κλήση που του έκανε.
Ο φίλος της συμπτωματικά λίγα λεπτά πριν το τηλεφώνημα συνάντησε, όπως κατέθεσε, το δράστη που ταίριαζε στην περιγραφή που έδωσε η φίλη του, στη συμβολή των οδών Κοδριγκτώνος και Βύρωνος να τρέχει και να επιβιβάζεται σε δίκυκλη μοτοσικλέτα Eduro και να κινείται επί του πεζοδρομίου στην οδό Βύρωνος με κατεύθυνση τη λεωφόρο Δημοκρατίας.
Ο φίλος της παθούσας παρατήρησε μάλιστα ότι μετά από κάποια απόσταση από αδέξιο χειρισμό ο δράστης έπεσε με τη μηχανή του και εκείνος έσπευσε για βοήθεια οδηγώντας τον σε βενζινάδικο, ενώ όπως παρατήρησε, έφερε στο πρόσωπο εκδορές.
Ο φίλος της παθούσας την επόμενη ημέρα το απόγευμα εντόπισε τον 24χρονο Αλβανό και με διάφορες προφάσεις τον καθυστέρησε ειδοποιώντας την αστυνομία για να τον συλλάβει.
Ο 28χρονος απολογούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τις αποδιδόμενες σ’ αυτόν κατηγορίες. Κατέθεσε ειδικότερα ότι δεν είναι αυτός ο δράστης και ότι δεν ταιριάζει στην αρχική περιγραφή που είχε δώσει στους αστυνομικούς η κοπέλα ούτε και αναγνωρίσθηκε αρχικά απ’ αυτήν.
Υποστήριξε ότι τα τραύματα που έφερε στο πρόσωπο προκλήθηκαν από καβγά που είχε με ομοεθνή του σε καφετέρια της πόλης και επικαλέστηκε προς τούτο μαρτυρίες συμπατριωτών του και θαμώνων του συγκεκριμένου καταστήματος. Επίσης ότι είναι παντρεμένος και ότι διάγει βίο έντιμο, ατομικό και επαγγελματικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ