Ρεπορτάζ

Αθώοι δύο κατηγορούμενοι που έκαναν χρήση τερματικών mypos

Αθώοι ελλείψει δόλου, κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου δύο επιχειρηματίες της Ρόδου, μέλη γνωστής ετερόρρυθμης εταιρείας, που έκαναν χρήση τερματικών ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες myPOS, τα οποία είχαν κατασχεθεί από επιτελείς της ΔΟΥ Ρόδου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Οι δύο επιχειρηματίες κατηγορήθηκαν συγκεκριμένα για παράβαση του άρθρου πρώτου §§ 4, 10β’ και 14 της από 18-7-2015 Πράξης
Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’/84/18-7-2015), που κυρώθηκε με το άρθρο 4 του Ν. 4350/2015, κατ’ εξακολούθηση
Εφέροντο ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα από 29.8.2015 έως 18.10.2016, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, να προέβησαν σε μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, ενώ αυτό απαγορεύεται, με την κατάρτιση συμβάσεων αποδοχής συναλλαγών με κάρτες πληρωμών, η εκκαθάριση των οποίων πραγματοποιείται με πίστωση λογαριασμού του εμπόρου, ο οποίος τηρείται εκτός Ελλάδος σε φορέα παροχής υπηρεσιών πληρωμών.
Συγκεκριμένα, εφέροντο να διενήργησαν 3 συναλλαγές με πελάτες της συνολικής χρηματικής αξίας 22,20 ευρώ με την χρήση μίας τερματικής συσκευής αποδοχής πληρωμών wmyPOS”, η οποία ήταν συνδεδεμένη σε τραπεζικό λογαριασμό της στην Τράπεζα SATABANK PLC στην Μάλτα, όπου και πιστώνονταν το ανωτέρω αντίτιμο των συναλλαγών.
Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου