Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αθλητικό διήμερο που διοργάνωσε για τα παιδιά του νησιού ο ΓΣ Ιπποκράτης ο Κώος.

Το πρωί του Σαββάτου στο νέο στάδιο Ανταγόρας δεκάδες παιδιά μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν στα εξειδικευμένα προγράμματα που παρουσίασαν οι Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη μαζί με την Πρωταθλήτρια Πόπη Ουζούνη και την πρωταθλήτρια Γεωργία Κουμνάκη.

Με μεγάλο ενδιαφέρον οι μικροί αθλητές του στίβου άκουγαν ιστορίες γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαίας Ελλάδας αλλά και τους σύγχρονους Αγώνες που ξεκίνησαν το 1896. Οι τρεις Ελληνίδες πρωταθλήτριες τόνισαν στα παιδιά ότι θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι που είναι Έλληνες καθώς ο αθλητισμός ξεκίνησε στην χώρα μας και το αθλητικό πνεύμα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο χάρη στους αρχαίους Αγώνες. Η αργυρή Ολυμπιονίκης της Ατλάντα μοιράστηκε ιστορίες από την ζωή της, τους Αγώνες παραδίδοντας μάθημα στα παιδιά και μάλιστα τόνισε την αναγκαιότητα της πίστης. Της πίστης σον Θεό αλλά και στον εαυτό τους.

Η κυρία Ουζούνη επισήμανε ότι το αθλητικό επίπεδο των παιδιών είναι αρκετά υψηλό και αυτό οφείλεται στην εξαιρετική δουλειά των προπονητών. Οι μικροί αθλητές ενθουσιάστηκαν και με την Γεωργία Κουμνάκη από την Ρόδο που με την σειρά της μοιράστηκε αθλητικές εμπειρίες.

Το διήμερο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Κω όπου έγινε η εορταστική εκδήλωση και η επίδειξη της Ρυθμικής Γυμναστικής.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας καθώς και η βράβευση των Πρωταθλητών – Προπονητών. Επίσης βραβεύτηκε και η νεαρή ταλαντούχα Καλύμνια Πανελληνιονίκης και έκτη στην Ευρώπη Μαγκούλια Μαρία (έπειτα από μια εξαιρετική παρουσία στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων της Τιφλίδας), μαζί με τον προπονητή της Ξενοφώντα Κουτελλά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ