Ειδήσεις

Μετέτρεψαν την Προεδρική Εκλογή σε σόου

Καταφέραμε να γελοιοποιήσουμε ακόμη και το μείζον θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Η έρευνα στο facebook και τα επίμαχα μηνύματα Σούκουρη σε Ξουλίδου.

Διαστάσεις αστυνομικού θρίλερ λαμβάνουν οι καταγγελίες της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου ότι της προσέφεραν τηλεφωνικά και μέσω facebook χρήματα για να εξαγοράσουν την ψήφο της στην επικείμενη Προεδρική εκλογή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να ερευνήσει τη σελίδα της κας Ξουλίδου στο feacebook, ενώ ο Γ. Σούκουρης, τον οποίο κατήγγειλε η κα Ξουλίδου πως ήταν αυτός που τις προσέφερε τα χρήματα, παραδέχεται ότι συνομιλούσε μαζί της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν τις προσέφερε ποτέ χρήματα.

Μάλιστα ο κ. Σούκουρής ζήτησε συγνώμη και από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Π. Μελά τον οποίο, σύμφωνα με την κα Ξουλίδου, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα χρηματισμού για την εκλογή ΠτΔ. Από την πλευρά του ο Π. Μελάς κατάθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σήμερα αντάλλαξε «γαλλικά» για το θέμα με τον Γ. Παπαδάκη του ΑΝΤ1, παραδέχθηκε κι αυτός ότι είχε συναντηθεί στο γραφείο του με τον Γ. Σούκουρη, ενώ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης συνομιλούσε με τον Γ. Σούκουρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η κ. Ξουλίδου, όσο και ο Π. Μελάς κατέθεσαν στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, στο πλαίσιο της επανέναρξης της δικαστικής έρευνας η οποία είχε μπει στο αρχείο λόγω έλλειψης στοιχείων.

Στον κατάλογο των προσώπων που θα καλέσει σε κατάθεση ο κ. Παναγιωτόπουλος, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιώργος Σούκουρας τον οποίο κατήγγειλε η κ. Ξουλίδου ως το πρόσωπο εκείνο που της προσέφερε τα χρήματα.

Παράλληλα ο εισαγγελέας ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τη συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στη διεξαγωγή των ερευνών προκειμένου να ερευνήσει την καταγγελία της κας Ξουλίδου ότι την προσέγγισαν μέσω του διαδικτύου.

Με απλά λόγια ακόμη και την εκλογή ΠτΔ, ένα θέμα που μπορεί να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, καταφέραμε να τη μετατρέψουμε σε σίριαλ. Μια ματιά μόνο στα επίμαχα μηνύματα που κατέθεσε η Στ. Ξουλίδου στον εισαγγελέα πείθει για του λόγου το αληθές:

Πρώτο μήνυμα: «μια ευκαιρία έρχεται στη ζωή»

Δεύτερο μήνυμα: «είδες που στα έλεγα; Πρόλαβε άλλος»

Τρίτο μήνυμα: «1-0 ο Μελάς τα πήρε. Θυμάστε τι σας έλεγα;»

Thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου