«Στροφή» στα προβλήματα της καθημερινότητας με ιδιαίτερο βάρος στο κυκλοφοριακό, προτίθεται να κάνει ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Με την επιστροφή από τις εορτές του Πάσχα, ο δήμαρχος δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους ότι ήδη ξεκίνησαν συναντήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες για μια σειρά από ζητήματα της καθημερινότητας τα οποία χρήζουν λύσεως ενώ ξεκαθάρισε πως άργησαν πολύ οι παρεμβάσεις σε έργα, καθώς ο νόμος 4412/2016 που ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, είχε ‘δέσει τα χέρια’ του Δήμου Ρόδου και των υπηρεσιών, αφού δεν μπορούσε να προχωρήσει καμία δημοπράτηση έργου ή άλλη εργασία για να είναι όλα έτοιμα εν καιρώ και πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.
«Σήμερα είχαμε συνάντηση στο ΛιμενικόΤαμείο με τους εργολάβους και μηχανικούς που δουλεύουν πάνω στις δύο εργολαβίες στο λιμάνι της Ακαντιάς. Εκεί έχουμε θέσει σαν προθεσμία το τέλος Απριλίου ώστε να έχουν μπει στην θάλασσα όλα τα παροπλισμένα και παλαιά σκάφη ή όσα είναι υπό συντήρηση, να απομακρυνθούν. Από την άλλη, γίνονται και άλλα έργα, όπως η διαμόρφωση ενός χώρου στην ευρύτερη περιοχή του λιμένα, όπου θα μεταφερθούν τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Με αυτό τον τρόπο θα αποσυμφορηθεί η πόλη από την επιβάρυνση των οχημάτων που καταλαμβάνουν πολλές θέσεις στάθμευσης» είπε, ο δήμαρχος, αναφερόμενος στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψη, όπου τέθηκε ο προβληματισμός επί τάπητος. Ο κ. Χατζηδιάκος, εξέφρασε την πεποίθηση πως οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων –όπως και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων- θα φανούν συνεργάσιμοι και θα δεχτούν να διευκολύνουν την κατάσταση για την βελτίωση του κυκλοφοριακού και την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλεως.
«Είχα συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, ο οποίος ζήτησε να μισθώσει ένα ακίνητο που ανήκει στην Ισραηλιτική Κοινότητα στην περιοχή Κόβα, όπου θα μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις του σταθμού και τα λεωφορεία. Αυτό θα είναι ένα τεράστιο βήμα για την αποσυμφόρηση του κέντρου στο Μανδράκι –κυρίως από την στάθμευση» είπε ο δήμαρχος αποκαλύπτοντας πως θα εξεταστεί αργότερα, και το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η κεντρική στάση της ΔΕΣ ΡΟΔΑ.
Ο δήμαρχος ανέφερε ακόμη πως η δημοτική αρχή βρίσκεται εν αναμονή μιας σειράς από προσλήψεις ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ (προς το τέλος του Απριλίου) που θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες του Δήμου και κυρίως τις κοινωνικές δομές για οκτώ μήνες.
Μίλησε επίσης, για τρία νέα έργα στη Λίνδο, όπως ο φωτισμός στην περιοχή Κράνα (προϋπολογισμού 60.000 ευρώ) ενώ ξεκινάει από την προσεχή Δευτέρα και η διαμόρφωση των πεζοδρομίων. Παράλληλα, θα γίνουν και κάποιες άλλες παρεμβάσεις με μικρά έργα που θα αναβαθμίσουν την περιοχή.
Ο κ. Χατζηδιάκος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου όπου θα ξεκινήσει εργολαβία για την αποκατάσταση μικρών ζημιών στα πλακόστρωτα και είναι αναγκαίο να γίνουν σύντομα. «Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε όλα τα μικρά αυτά προβλήματα. Θέλω να ξεκαθαρίσω στους δημότες ότι δεν είναι δική μας επιλογή να καθυστερήσουμε τόσο πολύ. Ο νόμος 4412/2016 μας εμπόδισε να προχωρήσουμε έγκαιρα τους διαγωνισμούς, τις διαδικασίες, τις προμήθειες κ.λπ. με συνέπεια να χάσουμε έξι ολόκληρους μήνες» όπως είπε.
Επιπροσθέτως, ξεκαθάρισε πως από την επόμενη εβδομάδα οι υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου με τα συνεργεία, ξεκινούν με εντατικούς ρυθμούς να αποκαταστήσουν όλες τις διαγραμμίσεις που έχουν γίνει αυθαιρέτως από ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν θέσεις στάθμευσης: «Βάζουν διαγραμμίσεις εκεί που δεν προβλέπεται από κανονιστική διάταξη! Δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται αυτό. Κάθε ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα, καταστήματα κ.λπ. δικαιούται μόνον δύο θέσεις στάθμευσης. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορούν να επιτίθενται μόνον κατά του Δήμου Ρόδου! Θα συνεισφέρει ο καθένας όπως μπορεί. Το κυκλοφοριακό πρέπει να επιλυθεί και να συνδράμουν όλοι σε αυτό», τόνισε ο δήμαρχος.
Έφερε μάλιστα το παράδειγμα ότι καθημερινά παρατηρούνται ‘διπλοπαρκαρίσματα’ με πούλμαν και οχήματα –ένα φαινόμενο που είναι σύνηθες τους καλοκαιρινούς μήνες: «Είναι υποχρέωσή μου να εξασφαλίσω χώρους στάθμευσης και να αποσυμφορηθεί το κέντρο. Είμαι αποφασισμένος να τρέξω την εργολαβία στην οδό Διαγοριδών, στην οδό Άννης Μαρίας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού. Από εκεί και πέρα, άλλοι έχουν την αρμοδιότητα για ελέγχους και επιβολή προστίμων. Πρέπει να ‘αναπνεύσει’ η πόλη από το κυκλοφοριακό! Δεν θα υπολογίσω το πολιτικό κόστος!» τόνισε ο δήμαρχος.
Καταλήγοντας ο κ. Χατζηδιάκος είπε πως ολόκληρο το πλάνο για εκ βάθρων αλλαγές στο κυκλοφοριακό θα επανέλθει και μετά το πέρας της σεζόν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ