Στο ταξίδι αυτό θα είναι το βιβλίο του αείμνηστου Κωστή Β. Ζαχαρίου «Αναπολήσεις από την παλιά Σύμη». Θα θυμηθούμε ήθη, έθιμα και παραδόσεις του όμορφου νησιού μας την περίοδο της Αποκριάς. Θα περπατήσουμε από γειτονιά σε γειτονιά, θα μπούμε σε κάθε σπίτι και θα πάρουμε μια γεύση από την μακαρουνάδα και το ρυτζόαλο… Θα ντυθούμε καμουτζέλλες και θα ανηφορίσουμε στο καφενεδί για να πάρουμε μέρος στην πομπή που περνά από την Πλάτσα, τον Άη Θανάση, τον Αλέμινα, το Σύλλογο, την Καλή Στράτα, το Γιαλό, το Τζί, το Ρολόι. Να πάρουμε την ανηφόρα του καταρράχτη, για να καταλήξουμε στους τέσσερις μεγάλους καφενέδες του Αλέμινα… το επίκεντρο του γλεντιού και της διασκέδασης…

Εκεί θα ξαναζωντανέψουν οι τσάτιρες οι παλιές με τους χωματάδες, τον διαναλιστή, τις καταναλίστρες, την προξενήτρα, τον γιατρό, τις μοιρολοΐστρες, τον παπά τον Λαυρέντιο, τα πεσκέσα… τον γάμο!

Στην παράσταση συμμετέχουν 35 και πλέον μέλη του Συμιακού Θεάτρου. Τα κείμενα έχουν οι Κωστής Ζαχαρίου, Μαρία Μιχαλαριά, Γιώργος Σουρής και Μανώλης Αντονόγλου. Η μουσική είναι του Τάσου Καρακατσάνη και οι χορογραφίες της Έλλης Παρασκευά, από το θεατρικό έργο ο «Αλέμινας» (1991). Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Κωστή Β. Ζαχαρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για την Πασχαλινή καμπάνια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ