Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κος Γεωργακάκος Γιώργος , συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή κο Καλιωράκη Μιχάλη. Συζητήθηκαν θέματα που από κοινού αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ρόδου με την Ελληνική Αστυνομία, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κου Θεοδωρίδη Νίκου. Εξετάστηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το νησί, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Για το σκοπό αυτό άλλωστε επίκειται ευρεία σύσκεψη των αρμόδιων φορέων και των παραγωγικών τάξεων που θα συγκαλέσει ο Δήμος Ρόδου.
Μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκαν: Η επίβλεψη της καθημερινότητας για την βελτίωση της ποιότητας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, με βασικούς άξονες:
Α) Το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κεντρικός ιστός, το οποίο αποτελεί το βασικό ζήτημα των τελευταίων δεκαετιών που αντιμετωπίζει η πόλη.
Β) Την παράνομη στάθμευση των αυτοκινήτων.
Γ) Την επαιτεία.
Δ) Την ανεξέλεγκτη δράση των Ρομά και των κραχτών στην παλιά πόλη και το λιανικό εμπόριο.
Ο κος Χατζηδιάκος επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητώντας από τους παριστάμενους, «να συνεχιστεί και να διευρυνθεί σε πολλαπλά επίπεδα, προκειμένου να ενισχυθεί περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη».
Κλείνοντας ο Δήμαρχος Ρόδου ευχήθηκε στον Αστυνομικό Διευθυντή κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του τονίζοντας ότι «ο Δήμος Ρόδου θα είναι πάντα αρωγός στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας».
Ο κος Γεωργακάκος διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η τάξη και η ασφάλεια των κατοίκων επισημαίνοντας πως «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και από τον ίδιο».
Τέλος, συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία του Δήμου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης, για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ