Την βράβευση των Πανελλήνιων Πρωταθλητών της πραγματοποίησε την Κυριακή η Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας ΑΜΟΤΟΕ στον γνωστό χώρο του Υπουργείου Μεταφορών στην Αθήνα. Την λαμπρή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, αθλητές και παράγοντες του χώρου της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας γεμίζοντας το αμφιθέατρο. Ανάμεσα στους Έλληνες πρωταθλητές, τιμήθηκαν για την προσφορά τους όλοι οι χορηγοί που βοήθησαν τους αγώνες της ΑΜΟΤΟΕ, αλλά και αθλητές που διακρίθηκαν σε αγώνες του εξωτερικού.

Οι απονομές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2016 επέστρεψαν στον χώρο που τους αρμόζει από τις περσινές απονομές που είχαν γίνει στην πίστα της Χαλκίδας.  Θα περιμέναμε όμως να έχει και την αντίστοιχη μεταχείριση ως το άθλημα που έχει τους περισσότερους αθλητές από κάθε άλλο της Ομοσπονδίας, τους περισσότερους θεσμούς και αγώνες ανά θεσμό και το σημαντικότερο, αποτελεί το φυτώριο νέων αγωνιζομένων που τροφοδοτεί με αθλητές, σχεδόν όλα τα υπόλοιπα αθλήματα. Την παρατήρηση αυτή πολύ σωστά σημείωσε με τις δηλώσεις του ο πρωταθλητής της κατηγορίας ΜΧ1 Παναγιώτης Κουζής, όταν του δόθηκε ο λόγος για να μιλήσει για την φετινή του χρονιά.

Εκτός από τους πανελλήνιους πρωταθλητές του 2016 η Ομοσπονδία βράβευσε τον Αντώνη Σάγμαλη για την πρώτη θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ΜΧ85 2016 και τον Μάριο Κανάκη για την δεύτερη θέση Βαλκανικό Πρωτάθλημα ΜΧ65 δίνοντας στους ελπιδοφόρους αθλητές μας από ένα ποδήλατο BMX. Επίσης ο Σάγμαλης πέτυχε την δεύτερη θέση στο σημαντικότατο Πρωτάθλημα Νοτιοανατολικής Ευρώπης παίρνοντας την πρόκριση για τον Τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της κατηγορίας ΜΧ85, όπου συμμετείχε τερματίζοντας στην 32η θέση, ενώ ο Κανάκης κατάφερε με τις συμμετοχές του στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας να πάρει την πρώτη θέση στην κατηγορία ΜΧ65 χωρίς όμως να προσμετρήσει στην τελική κατάταξη καθώς δεν βαθμολογούνται ξένοι αθλητές στα εθνικά πρωταθλήματα.

Οι αθλητές της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Ρόδου «Ίκαρος» που βραβεύτηκαν για τις επιτυχίες τους το 2016, είναι:
Λυρίου Νικόλαος 4η θέση κατηγορίας ΜΧ1
Τσαρνάς Ανάργυρος 6η θέση κατηγορίας ΜΧ1
Ζούνης Φραγκίσκος 6η θέση κατηγορίας ΜΧ2
Αλετράς Παναγιώτης 6η θέση κατηγορίας ΜΧ2Τ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ